— Dette er forferdelig kjedelig, sier Anne Kristin Undlien, biblioteksjef ved Kristiansand Folkebibliotek, og snakker om bøttene som skal fange opp vannlekkasjen på biblioteket.

Seks bøtter står tett-i-tett ved inngangspartiet mot torvet. Bøttene tømmes hver morgen, vannstanden i dem varierer etter været.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Våt bokhylle

— Vi har måttet fjerne en bokhylle, fordi den ble våt der den stod. Men heldigvis har ingen bøker blitt ødelagt, sier Undlien.

Vi jobber så fort vi kan. Vi har ingen ønske om at om bøttene skal bli stående.

— Men de som gjør rent her, er ganske fortvilet. På grunn av lekkasjen renner hvit maling ned langs veggen og ender opp på de brune flisene våre, sier hun.

Det er Kristiansand Eiendom som har vedlikeholdsansvar for bygget. Ifølge Undlien sliter firmaet Kristiansand Eiendom har engasjert, med å finne ut hvor lekkasjen er.

Erik Sønderlid, rådgiver i Kristiansand Eiendom, bekrefter at de ennå ikke vet hvor feilen ligger.

Les også:

Finner ikke feilen

— Vi byttet vinduer på bygget i våres, men det lekker fremdeles inn litt vann. Vi prøver nå å finne ut hvor, og forhåpentligvis blir bøttene borte om ikke så lenge, sier Sønderlid uten å kunne tidfeste når de regner med å ha løst problemet, sier Sønderlid.

— Vi jobber så fort vi kan. Vi har ingen ønske om at om bøttene skal bli stående, sier rådgiveren.

Han kjenner ikke til skader inne i biblioteket på grunn av lekkasjen.

Biblioteket skal i gang med ombygging høsten 2015. 10,5 million skal brukes til innvendig oppussing - blant annet til et foredragsrom i kjelleren.