Entreprenørene og Statens vegvesen er uenige om et sluttoppgjør på 200 millioner kroner, melder Vest Agder Fylkeskommune.

Hovedentreprenørene for nye Vågsbygdveien er et arbeidsfellesskap bestående av NCC Constructions og Repstad anlegg.

Forliksklage

Fylkeskommunen har nå mottatt forliksklage fra AF NCC-Repstad Anlegg ANS vedrørende tvisten om sluttoppgjøret. Forliksrådet er den laveste rettsinstansen i sivile saker.

— Formelt er det fylkeskommunen ved meg som fylkesordfører som er klaget inn, men Statens vegvesen er koblet tett på saken. Vi følger normale prosesdyrer og bruker rettsapparatet for å avklare dette, sier fylkesordfører Terje Damman til Fædrelandsvennen.Han opplyser at mye av uenigheten går på forståelsen av kontrakten.

Ender trolig opp i retten

— Dette er en sak av en slik størrelse at den ikke egner seg for forliksbehandling, så saken til trolig ende opp i retten utpå høsten en gang, sier Damman.

Han mener det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet om oppgjøret for byggeprosektet.

— Men prosjektet er stort og komplisert og det er mange forhold som er inne i bildet.Likevel er det nettopp for å håndtere uenighet at vi har rettssystemet, sier Damman.

Budsjettrammen på prosjektet var 1,3 milliarder kroner. Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, vil budsjettet sprekke med flere titalls milloner kroner. Sluttsummen for prosjektet erforeløpig ikke klar.

- Krevende

— Vi har nå vært i dialog med entreprenøren i to og en halv måned frem til forliksklagen forelå i går. Det er mye som må drøftes, og så får vi se hva utfallet blir når saken går videre. Det er mye bak dette som det kan menes mye om fra begge parter. Det er et langt lerret å bleke for å komme til endes i slike spørsmål, sier prosjektleder Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen.

- Har du noen tro på at dere kan bli enige for å unngå rettsak?

Stig Berg-Thomassen. Foto: Arkiv

— Det er det vanskelig å si noe om nå. Mye av dette er såpass krevende at det tar tid å finne svar på det spørsmålet. - Hvordan har forhandlingene vært?

— Vi har hele tiden holdt en dialog. Vi har kommet inn i en annen fase nå, med forliksklage som gjør at ting formaliseres sterkere. Vi har noen prosedyrer rundt dette som må følges og som må gjøres riktig. Dette følger normale rutiner, så får vi se hvordan det går videre fremover, sier Berg-Thomassen.

Veivesenet tar seg av den faglige delen av innholdet i tvistesaken på vegne av Fylkeskommunen.

— Fylkeskommunen tar de andre tingene, det politiske og prosessuelle, opplyser Berg-Thomassen.

Vil ikke kommentere

Fædrelandsvennen har forsøkt å få en kommentar fra entreprenørene, uten hell.

— Det er byggherren som uttaler seg. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Knut Liavaag, distriktssjef i NCC.

Mona Mortensen, administrerende direktør i Repstad anlegg, har så langt ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser.