Det vil si at nærmere 500 personer var innenfor Blå Kors-kirkas mange vegger, fordelt på kirkesal der scenen var, samt kjeller og stallbygning ved siden av, der konserten ble vist på storskjerm.

Det betyr rekord for de rusfrie gratiskonsertene som har holdt det gående i fire år. Folk måtte regelrett avvises i døra i Posebyen.

— Nei, jeg er ikke overrasket, sa en desto lykkeligere prosjektleder og bookingansvarlig Ronnie Jacobsen til Fædrelandsvennen like før popfunk-gruppa D’Sound gikk på scenen klokka 21.

Én gang i måneden

Ikke bare inngangsbilletten var gratis, det var også suppa og kaffen.

Det var lang kø utenfor før dørene åpnet klokka 19.30, halvannen time før konsertstart. Foto: Vegard Damsgaard

— Det er frivillig å gi en gave på vei ut, vi setter selvfølgelig pris på om noen gjør det. For øvrig finansieres dette av støtte fra næringslivet og private gaver. Og innimellom får vi hyggelige priser av artistene, sier Jacobsen. Hver første torsdag i måneden spiller en artist eller band i salen i i Gyldenløvesgate. I fjor kom det rundt 3000 tilskuere til sammen på konsertene.

Hittil i år har to artister spilt for fulle hus på «Blå torsdag».  Jan Eggum åpnet årets konsertserie i februar, mens Asbjørn Ribe fulgte opp i mars.

De neste artistene på plakaten er Marte Wulff og Erik Faber, som skal ha konsert sammen 12. mai.