— Sykehusets egne dokumenter har begrenset mulighetene mine som journalist til å jobbe fram gode saker. Dette vil gi mye mer kvalitetsjournalistikk og interessante saker for leserne, sier helsejournalist i Fædrelandsvennen, Steinar Vindsland.

Sykehusets egne postjournaler har bestått av dokumenter som er skannet på PDF-filer, hvor det ikke har vært mulig å søke på stikkord. Dermed har det vært vanskelig å trekke historiske linjer, blant annet i sykehusstriden mellom Arendal og Kristiansand.

— Vi vil nå få et klart blikk på en av de største institusjonene på Sørlandet, sier Vindsland.

Les også:

— Vi deler med hele verden

I Sørlandsporten har du nå muligheten til å søke i de fire siste årgangene i postjournalene til Sørlandet sykehus.

— Det er et verktøy til oss selv, som vi deler med hele verden. Det vil gjøre jobben til våre egne ansatte lettere, i tillegg vil konkurrentene våre få glede av dette, sier journalist og initiativtaker Tarjei Leer-Salvesen.

Informasjonssjef i Sørlandet sykehus, Rune Nesdal Jonassen, er glad for at det nå blir lettere å søke i postjournalene.

— Åpenhet er et av våre verdiord. Vi ønsker åpenhet om alt av det vi har av dokumenter. At det nå blir søkbart på nettet er positivt, sier han.

Les også:

— Prisverdig gjort av Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennens konkurrent i Aust, Agderposten, jubler også.

— Først og fremst vil jeg gi honnør til Fædrelandsvennen for at de åpner opp det offentlige for allmennheten. Det er prisverdig gjort, og viktig for at det skal være så transparent som mulig for folk flest, sier sjefsredaktør Morten Rød.

— Fædrelandsvennen er også rause som gir konkurrentene muligheten til å bruke det samme verktøyet. Sørlandet sykehus er en viktig del av nyhetsformidlingen og nyhetsovervåkningen vi driver, så dette er nyttig for oss, sier han.

Les også: