AGDER: Det var i 2010 en pasient ble innlagt på Sørlandet sykehus for å få satt inn hofteprotese. I tiden etter operasjonen ble det oppdaget betennelse og infeksjon i såret. Hos fastlegen ble såret renset og bandasje skiftet flere ganger, uten at infeksjonen forsvant. Årsaken til infeksjonen var gule stafylokokker, MRSA, som er den vanligste årsaken til infeksjoner pasienter får på sykehus og helseinstitusjoner.

Pasienten ble etter hvert lagt inn for en ny operasjon, hvor protesehodet ble skiftet ut og såret renset. Likevel fortsatte såret å væske.

Sykehuset valgte å gi pasienten antibiotikabehandling over lang tid. Problemet var at pasienten også led av Parkinson. Og antibiotikabehandlingen svekket virkningen av medisinene mot Parkinson-sykdommen.

Norsk pasientskadeerstatning har hatt saken til behandling, og konstaterer at pasienten har rett til erstatning siden de gule stafylokokkene utviklet seg på sykehuset. Dette førte til forlenget sykdomsperiode med smerter og ny operasjon. I tillegg forsterket Parkinson-sykdommen seg i de månedene som antibiotikabehandlingen varte.

Norsk pasientskadeerstatning har fastslått at pasienten har krav på en erstatning på 800.000 kroner.