ORDEN I SKOSAKENE: Silje Haldorsen (15) holder orden i skohyllene på bakrommet hos Skoringen i Skippergata. - Jeg ville jobbe på Skoringen i arbeidsuka, fordi jeg ville jobbe i en butikk. Det virket så gøy og spennende, med tanke på at jeg aldri hadde gjort dette før! sier den unge Flekkerøy-jenta. Foto: Guro Thoresen
RYDDEGUTTEN: Det var rydding og vasking som sto på "timeplanen" til Ole Sivert Rød (15) under arbeidsuka hos McDonalds i Markens. Foto: Guro Thoresen

KRISTIANSAND: Denne uka har elever ved 10. trinn på Lindebøskauen skole på Flekkerøy fått prøvd seg ute i arbeidslivet.

Elevene har selv valgt hvor de ville jobbe i arbeidsuka. Det har blitt alt fra å vaske i butikk til å skrelle poteter på hotell.

En positiv uke

Amalie Linde Fagerbakke synes arbeidsuka har vært en fin erfaring. I fem dager har hun jobbet i Taremareskogen barnehage på Flekkerøy.

— Det var ekstra spesielt for meg å jobbe her, siden jeg selv gikk her da jeg var liten, sier sekstenåringen, som synes hun har lært mye i løpet av oppholdet. Og fortsetter:

— Jeg valgte å jobbe her fordi jeg elsker å være med mindre barn. Det har vært så koselig å bli kjent med ungene og leke med dem. Vi går også mye på tur i barnehagen, og det var jo kjekt.

Viktig med orden

— Jeg ville jobbe i butikk fordi det virket så gøy og spennende, smiler Silje Haldorsen (15).

Hos Skoringen i Skippergata har hun hatt i oppgavene å rydde på bakrommet. Det innebærer å holde orden på hundrevis av par sko, noe som var "litt vanskelig" i starten.

Haldorsens råd til andre som skal ut i arbeidsuke er å være engasjert og gjøre de oppgavene man får beskjed om.

— Det vil du garantert tjene på, sier hun.

Ryddegutt for en uke

McDonalds i Markensgate er en stor arbeidsplass, med en ung stab. Ole Sivert Rød (15) har jobbet der sammen med en klassekamerat.

— Å stå i kassen var ikke helt min greie, så jeg tok jobben som vaske- og ryddegutt, forteller Rød.

Selv om han ikke var særlig vant til å svinge vaskekluten, kom han fort inn i rutinene.

— Jeg fikk et nytt innblikk i hvordan man kan holde en restaurant fin og ren. Det var mye viktigere enn det jeg trodde!