KRISTIANSAND: — Jeg hadde et møte med firmaet Meister og de er blitt bedt om å fremlegge rutinene for sprengningen. De leverte en rapport. Og de har tatt for seg nye rutiner som nå er innskjerpet, sier seniorinspektør Alf Helgeland ved Arbeidstilsynet avdeling Sør Norge til fvn.no.

Det tyske entreprenørselskapet Reinhold Meister GmbH stod bak sprengsalven som sørget for at det haglet småstein ned over kunder, ansatte og biler på Biltema og Lidl . De har selv innrømt overfor Arbeidstilsynet at det arbeidet de gjorde fredag ikke var godt nok.

— De mener selv at de sprengte på et uheldig tidspunkt, og med det trøkket du har med folk på den tiden på døgnet, så var ikke det rett og slett ikke godt nok.

Men nå skal rutninene være på plass igjen, og dermed er forbudet mot sprengning på E18 opphevet.

Etterforsker ulykken videre Helgeland forsikrer om at etterforskningen har høy prioritet og at hendelsen blir nøye fulgt opp av de rette instanser.

— Politiet og DSB (Direktoratet for samfunssikkerhet og beredskap) er inne i prosessen og etterforsker ulykken videre. De vil kunne avdekke om det har forekommet brudd i forhold til forskrifter og lover.

— Det er jo helt klart en alvorlig hendelse, som kunne ha fått et helt annet utfall enn det det gjorde, sier Helgeland til fvn.no.