— Vår krimtekniker fant ut at masta var pill råtten. I tillegg hadde den en skade fra tidligere, som var forsøkt forsterket ved at de hadde satt flere flattjern rundt skadestedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Alvorlig skadet

Den skadde 18-åringen, som var ett besetningsmedlem på båten, har blitt overført til Ullevaal universitetssykehus. Her vil han bli operert.

— Skadene er alvorlige, og tilstanden hans er ustabil. Han har hode og bruddskader, sier Alf Bøhler, informasjonsrådgiver ved sykehuset.

Knakk i flere biter

Det var like før klokken 18 i går, at seilbåten "Solrik" ankom havnen i Lillesand med en brukket mast. En 18 år gammel Grimstadgutt var alvorlig skadet. I tillegg pådro en 44 år gammel mann fra Mjøndalen seg lettere skader i ulykken.

Masta, som ifølge politiet var pill råtten, skal ha knukket i forbindelse med seilsetting. Masta skal i følge øyenvitner ha knukket i tre deler, og delene lå ombord på fordekket helt frem til og med nedgangen på salongen. Det skal ha vært sterk vind i området da ulykken skjedde.

— Det er båteiers ansvar å påse at båten er i forsvarlig stand, sier konstiuert lensmann ved Lillesand lensmannskontor, Hege Posti.

Skoleskip og charterbåt

Seilbåten "Solrik" eies av Foreningen Skonnerten "Solrik" , en ideel organisasjon som kjøpte båten i 1996. Seilbåten blir i dag brukt som skoleskip og charterbåt, og er hjemmehørende i Grimstad.