VENNESLA: — Dette er en gledens dag for Vennesla, sa KrF-politikeren da hun foretok den offisielle åpningen av Vinmonopolets filial i Vennesla torsdag formiddag.

Da polet var oppe til politisk vurdering, var Brandsdal en av mindretallet som stemte imot.

— Vi ble nedstemt av et flertallsvedtak. Derfor ønsker jeg vinmonopolet hjertelig velkommen, sier Torhild Brandsdal til fvn.no.

— Jeg er en ordfører for hele byen - ikke bare for dem som mener det samme som meg, understreker hun.

Prinsipielt imot... Ordføreren legger imidlertid ikke skjul på at hun helst skulle sett at vinmonopolet holdt seg unna Vennesla:

— Rent prinsipielt er jeg motstander av dette. Jeg mener at alkoholpolitikk er sosialpolitikk, sier Brandsdal. Som tidligere har uttalt at man i solidaritet med de svakeste bør begrense adgangen til alkohol.

— Når det er sagt er vinmonopolet den beste garantisten for en skikkelig alkoholdistribusjon. Min største frykt er ikke polet, men at polet sprekker og vi får mer alkohol i butikkene. Jeg er helt sikker på at vinmonopolet vil forvalte alkoholen på en utmerket måte, sier Brandsdal.

Hadde det vært opp til henne, ville også ølsalget vært flyttet til vinmonopolet.

— Økt tilgang fører til økt forbruk, og økt forbruk fører til økt misbruk. Det er statistisk bevist, hevder Brandsdal.

Ser fordelene

Som erkjenner å se flere fordeler med nyetableringen.

— Jeg ser jo at med et vinmonopol på plass vil flere velge Vennesla som sitt handelssentrum. Jo mer vi har å tilby, dess mer gagner det Vennesla. Vi har god service, greie åpningstider og gratis parkering. Og nå har vi også et pol, sier ordføreren.

- Endelig!

For næringssjef i Vennesla kommune, Halvor Rismyhr, er dette en jubeldag.

— Dette er noe vi har kjempet for i sju år. Det er utrolig godt å endelig komme i mål, sier Rismyhr fornøyd. Han medgir at polet til tider har møtt motbør fra politisk hold.

— Den politiske ledelsen har ikke akkurat gjort det de kunne i denne saken, men alt det er glemt nå. Det viktigste er at nå har vi fått det til, sier Rismyhr.

Blant dagens fornøyde kunder fant vi også varaordfører Line Vennesla, som var strålende fornøyd.

— Det er helt fantastisk. I dag var det like før jeg tok på meg bunaden til ære for anledningen, sier hun, og holder stolt opp posen med hennes aller første innkjøp fra Vennesla Vinmonopol.