Er du en av dem som har fått frastjålet båten din? Kontakt oss på mail: nett@fvn.no eller på tipstlf: 800 81 300

KRISTIANSAND: — Det dreier seg om 153 båter helt fra små joller til større millionbåter. Jeg vil anslå at de til sammen har en verdi på rundt 25 millioner kroner, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Båtløs sommer

Tor Arvid Kristiansen er en av dem som har fått båten sin frastjålet i sommer. Familien hadde nettopp kjøpt en 17 fots skjærgårdsjeep av merket Yamarin.

— Det var utrolig surt. Vi hadde nettopp kjøpt båten og så frem til en sommer på sjøen, men samme dag som vi hadde tenkt oss ut på vår første ordentlige tur med den, var den stjålet, forteller Kristiansen til fvn.no.

— Vi står helt uten spor i saken, innrømmer Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon.

Båten lå fortøyd ved en båtplass ved Rodenes på Søm og var verd cirka 200.000 kroner.

— Jeg har fått ordnet alt med forsikringsselskapet, men det ble en sommer uten båt, og det var ikke en hvilken som helst sommer i år heller, sier Kristiansen.

14 i Oslo - 153 på Agder

Stein Haakonsen i FNH deltar i disse dager på en aksjon i Oslofjorden der de sammen med politiet, tollvesenet og lokale båtforeninger reiser rundt i båthavnene for å finne stjålne båter.

— For to år siden fant vi fem båter og flere motorer. Det sparte forsikringsselskapene for cirka to millioner kroner, noe som igjen fører til mindre press på forsikringspremiene, forteller Haakonsen.

I Oslo er det satt et kraftig fokus på forebygging av båttyverier. Det har gitt resultater. Hittil i år er det bare meldt inn 14 stjålne båter i Oslo, mot 153 på Agder.

— Det har sammenheng med et systematisk arbeid for å få ned tallene. Men i tillegg må vi ta med i beregningene at det er lettere å ha godt bevoktede havner innerst i Oslofjorden sammenlignet med den ytterste skjærgården på Sørlandet. Men vi håper likevel at politiet på Agder ser resultatene av arbeidet i Oslofjorden og iverksetter lignende tiltak, sier Haakonsen.