SMUG: Det var her, i et smug i Apotekerbrotet, at knivstikkingen fant sted natt til søndag. Foto: MMS-foto Pål Jørgensen

MANDAL: — Mannen ble søndag operert for skader i brystet. Han er under intensivbehandling og tilstanden er livstruende og ustabil, var meldingen fra sykehuset tidligere på kvelden søndag. Like før midnatt kom kontrabeskjeden - tilstanden skal nå være stabil. Tirsdag morgen er tilstanden endret fra livstruende til stabil, melder NTB.

Fire ungdommer i alderen 16 til 18 år er pågrepet etter knivstikkingen, som fant sted i et smug ved Apotekerbrotet ved 02-tiden natt til søndag.

Fremstilles for varetekt - Ungdommene er siktet for legemsbeskadigelse. De satt søndag i lange avhør og fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag, opplyser stasjonssjef Nils Ole Holbek ved Mandal politistasjon.

28-åringen ble brakt med helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo i 10.30-tiden søndag formiddag. Han ble først kjørt til legevakten i Mandal og deretter i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Uoverenstemmelse? Knivstikkingen fant sted i Apotekerbrotet, mellom Store Elvegate og rutebilstasjonen klokken 02.07 natt til søndag. Politiet vet foreløpig lite om foranledningen for knivstikkingen, men har på det rene at det ikke dreier seg om et overfall.

— Det kan ha vært en uoverenstemmelse som førte til knivstikkingen, sier Holbek.

Det var mye folk i gatene på grunn av Skalldyrfestivalen, og selv om knivstikkingen skjedde utenfor festivalområdet håper Holbek at vitneobservasjoner skal kaste lys over hendelsen.

— Knivstikkingen skjedde i øvre deler av byen hvor folk ferdes forbi. Vi håper derfor på å få gode observasjoner.

17-åring stukket ned

Også en 17 år gammel gutt ble stukket ned med kniv i Mandal sentrum natt til søndag, om lag en time forut for 28-åringen.

— Tidsperspektivet gjør at vi behandler episodene som to separate hendelser. Hadde det skjedd med to minutters mellomrom, ville saken vært en annen, sier Nils Olaf Holbek til fvn.no. Som likevel ikke kan utelukke en sammenheng.

17-åringen ble stukket ned mellom Øvrebyen senter/Amfi og rutebilstasjonen omlag en time tidligere.

Han ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand, hvor han søndag morgen var til behandling. Ifølge akuttmottaket er tilstanden hans stabil. - Pasienten ligger fremdeles på intensiven, opplyses det fra sykehuset søndag kveld.

— Vi jobber med å skaffe til veie opplysninger og avhører vitner. Så langt har vi ikke pågrepet noen i denne saken, sier stasjonssjefen.