KRISTIANSAND: Voldtekten fant sted i et naborom til moskeen på det islamske senteret i Kongensgate i Kristiansand natt til søndag 31. oktober 2004. Retten legger i skjerpende retning til grunn at at kvinnen befant seg i en svært sårbar situasjon. Hun hadde tillit til at Imamen skulle hjelpe henne. Hun var beruset og deprimert. mens han var edru, voksen og forstandig, skriver retten. Han utnyttet situasjonen, og handlingen fiki store konsekvenser for kvinnen som befant seg i en rehabliteringsfase etter å ha blitt utsatt for overgrep tidligere.

Oppreisning er satt til 100.000 kroner. Både fengselsstraffen og oppreisningen er i henhold til aktors påstand.

­— Han er helt sjokkert, og trodde nærmest ikke det kunne være mulig, sier advokat Bjørn Stefanussen, imamens forsvarer.

Han gjør klart at tingrettens dom ikke aksepteres.

— Denne dommen kommer til å bli anket på skyldspørsmålet, det er helt klart. Retten har utelukkende lagt hennes forklaring til grunn, sier han.

41-åringen er nå uførepensjonert. Han har bodd i Norge i 20 år, og jobbet som både lærer og imam.

­- Hun ble veldig glad, naturlig nok. Det betyr utrolig mye for henne å ha blitt trodd, sier kvinnens bistandsadvokat, Svein Kristian Haanes.

Han legger til at tross lettelsen, er hun forberedt på å gå gjennom en ankesak.

Saken ble først henlagt på grunn av bevisets stilling av statsadvokaten i Agder, men kvinnens advokat påklaget avgjørelsen Riksadvokaten beordret gjenopptakelse.