HÆGEBOSTAD: En gjeng på 37 stykker på Eiken deler lottopotten på fem millioner kroner.

To av fire lottopremier på fem millioner kroner havnet altså i Vest-Agder lørdag.

— Vanvittig moro. Og siden alle kjenner alle her, ringte telefonen i ett utover sankthansaften, ler tippelagsgeneral Tor Magne Bråthen når Fædrelandsvennen ringer for å gratulere.

Halve bygda

Bråthen står i midten av en herlig glad gjeng og nesten kjæler med kupongen som har gjort omtrent halve Eiken en god del rikere

I alt er det 37 med i tippelaget. Tre av dem kjøpte dobbel innsats og får 250.000 kroner hver. De andre 34 får 125.000 kroner hver.

— Å spre glede på flest mulig, er jo bare fint. Det er lykke i mange hus her oppe nå, ler Bråthen, som er den store helten i bygda under Hekkfjell i disse dager.

Sannsynligvis vil det aldri bli kjøpt flere biler og pusset opp flere hus i Eiken enn akkurat i år - takket være at Bråthen har hatt ork til å passe på tippekupongene og samle inn pengene fra tippekameratene i år etter år.

Det begynte med tre kroner fra hver for 15 år siden.

— Endelig ga arbeidet resultater. Herlig. For det er jo litt arbeid å holde orden på et tippelag i år etter år, sier Bråthen.

Verdal i Trøndelag er blitt kalt lottobygda i Norge. Men det spørs om ikke det nå er langt flere eikdøler som har napp i en førstegevinst enn det noen gang kommer til å bli vinnere i Verdal.

Bare smått før

Hver uke leverer han inn fire lottokuponger, en vikinglotto og seks extrakuponger på vegne av de 39 andre forventningsfulle.

— Og i alle år har det bare blitt med spenningen. Vi har vunnet 60 kroner, 120 kroner og sånn. Aldri noe som monner - før nå, forteller Tor Magne Bråthen.

Tallene som for alltid vil stå skrevet i Eikens historie med gullskrift er 1, 6, 16, 17, 22, 26 og 28.