Mandal: — Båthusepoken er forbi i fylket. Knappheten på båtplasser er stor. Derfor bør det ikke lenger tillates båthus. Det bør bare godtas fellesanlegg med båtplasser, sier miljøverndirektør Tom R. Egerhei hos Fylkesmannen.

Fylkesmannen har nettopp avvist alle ønsker om båthus i Mandalselva. Egerhei sier vassdrag må behandles like strengt som skjærgården. Samtidig peker han på at Mandalselva har fått status som nasjonal lakseelv.

— Vi har godtatt en rekke brygger langs elva, sier Egerhei. Nå mener Egerhei blikket må rettes mot fjellet for å bevare levevilkårene villreinen. Miljøvernavdelingen vil ikke være med på hytteplanene som kryper høyere og høyere opp i innlandskommunene.

Egerhei synes det er beklagelig at befolkningen i Agder og Rogaland kom på sisteplass i en europeisk undersøkelse om miljøbebevissthet. Undersøkelsen ble gjennomført i 20 land med 30.000 spurte.

— Jeg ble både overrasket og skuffet over situasjonen på Agder, sier Egerhei. Han tror årsakene kan være mange og uttaler at det er mange år siden miljøspørsmål har stått på dagsorden i fylket. Han mener fylket mangler miljøildsjeler og har inntrykk av fokus på fellesskapet er svekket.