ARENDAL: Den 26 år gamle mannen fra Arendal ble tiltalt etter at en 51 år gammel mann ble slått ned i en leilighet ved Arendal sentrum 29. juni i fjor. Tre dager senere døde mannen av hjerneblødning.

Ifølge statsadvokaten i Agder kunne det imidlertid ikke bevises noen klar sammenheng mellom volden mannen ble utsatt for og hjerneblødningen, melder Agderposten. Derfor ble han i Aust-Agder tingrett ikke dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge, såkalt dødsvold.

Retten fant likevel grunn til å dømme mannen til å betale 13.000 kroner til begravelsen og 100.000 kroner i erstatning til døtrene for å ha forårsaket farens død.

— Statsadvokaten burde tatt ut tiltale for vold med døden til følge, sier familiens bistandsadvokat Alice Jervell, som prosederte på at voldsmannen skulle betale både gravstein, begravelse og erstatning til de etterlatte.

Obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt skal ifølge Agderposten klart ha vist at det var en sammenheng mellom volden mannen ble utsatt for og hjerneblødningen.

Familien til den avdøde arendalitten reagerer kraftig på at voldsmannen kan dømmes til å betale erstatning for dødsvold, men samtidig ikke kan dømmes for å ha påført 51-åringen så store skader at han senere døde.

— På oss virker dette helt uforståelig, sier et familiemedlem til Agderposten.

Mannen ble dømt til fengsel i seks måneder i tingretten. Siden mannen allerede har sittet i varetekt, betyr det at han nå slipper mer soning.