KRISTIANSAND: Sørlandet er ikke et like populært sted å dra på ferie til, viser en undersøkelse kommunikasjonsbyrået Ordkraft har hatt om Sørlandet.

Sammenlignet med fjorårets undersøkelse har Kristiansand, Grimstad og Arendal gått kraftig tilbake som ferieby. Det spekuleres i om det er det dårlige været i sommer som påvirker nedgangen.

Få vil flytte sørover

Generelt er ikke nordmenns oppfattning av Sørlandet særlig annerledes enn før. På tross av dette har folks kjennskap til Sørlandet blitt bedre.

77 prosent av befolkningen fått med seg hvor Hovefestivalen ble holdt. Flere enn tidligere visste også hvor Canal Street og Cultiva holdt til.

Bare 18 prosent av de som deltok i undersøkelsen sier at de kunne tenke seg å flytte til Sørlandet. Her er det Kristiansand som frister mest. Bare to til fem prosent kunne tenke seg å bo i de andre byene på Sørlandet, skriver Ordkraft i en pressemelding.

Dårlig likestilling? Den labre flyttelysten kan kanskje skyldes at en del fortsatt er usikker og kritisk til hvilke arbeidsmuligheter Sørlandet har å tilby. Mange er også usikker på om hvordan likestillingen er i sør i forhold til resten av landet.

Ifølge undersøkelsen var flere av de spurte villige til å flytte til Mandal eller Lillesand dersom det skulle dukke opp en interessant jobb i området.