ARENDAL: I mange år har handelsstandsforeningen jobbet for å få en bro som kan binde Tyholmen og Langbrygga. Foreløpig har forslaget aldri blitt realisert, skriver NRK Sørlandet.

— Vi har alltid sagt at en slik bro vil være positivt for Arendal, sier markedssjef Marianne Inntjore i Arendal Sentrum, til NRK.

Ifølge markedssjefen vil broen sørge for folk sirkulerer mer i sentrum. Motstanderne av broen tror derimot at den vil ødelegge Pollens estetikk og utsikt.

— Vi er ikke ute etter å ødelegge verken estetikk eller utsikt, men vi tror en bro vil gjøre Pollen mer tilgjengelig for folk og det må settes stor fokus på utseende, estetikk og funksjonalitet, sier Inntjore.

Arbeiderpartiet i Arendal støtter broforslaget, men legger vekt på at flere enn kommunen må bidra økonomisk for å få dette til. Inntjore sier til NRK at handelsstandsforeningen vil ta sin del.

Havnevesenet i Arendal er også positive til broplanene. Tidligere ble forslaget stanset i frykt for at broen ville føre til at større båter og seilbåter ikke ville få adgang til havnebassenget.

— En bro vil hindre at de største fritidsbåtene å komme inn Pollen, men det er ikke noe problem for havna så lenge vi har alternativ som gjestehavna, opplyser havnefogd Rune Hvass til NRK.