KRISTIANSAND: — Det blir helt kanon hvis vi klarer å få inn Åsmund Åmli på fylkestinget i Vest-Agder, sier en henrykt Vidar Kleppe til fvn.no.

Begge de to countryartistene er kjent for sin folkelige stil når de entrer scenen med kassegitar og bass på magen.

Åsmund Åmli Band har gjort stor suksess med countryrock på kav setesdalsk. Bandet har blant annet ligget i flere uker på Norsktoppen med låter som "Stomp og vatn" og "Påskerally på Riksvei nr. 9"

Arly Karlsen fra Birkeland ble for en tid tilbake titulert som en av verdens mestspillende countryartister på uavhengige radiokanaler. Han har tidligere opptrådt med country-storheter som Lucie Diamond og John Cash sin lillesøster Joanne Cash Yates.

— De er kulturinteresserte personer, og viktig på sitt felt. Det er flott at de stiller seg til disposisjon for velgerne. Begge er opptatt av at politikerne kommer litt nærmere den vanlige mann og kvinne, og tar ombudsrommen alvorlig, sier Kleppe.

De to artistene er for tiden på reise i USA.

— Hvorfor er disse to viktige for Demokratene?

— De har en fantastisk erfaring med å treffe folk, og snakke med folk. Jeg ser på det som en stor ære at de stiller opp for oss, sier Kleppe.

Åsmund Åmli stiller forholdsvis høyt på fylkestingslista i Vest-Agder, mens Arly Karlsen har fått, det Vidar Kleppe kaller, hedersplassen. Nemlig sisteplass på fylkestingslista i Aust-Agder.

Demokratene har tidligere også fått drahjelp av elvisimitatoren Kjell Elvis Bjørnestad fra Lyngdal.