Safaga: Letingen etter overlevende etter ferjeforliset i Rødehavet fortsetter lørdag, men håpet svinner om å finne flere i live.

Redningsmannskapene hadde lørdag morgen funnet 185 døde og 314 overlevende. Nesten 900 mennesker var lørdag morgen fortsatt savnet, et døgn etter at ferja forliste.

Desperate familiemedlemmer samlet seg allerede fredag i havnebyen Safaga i Egypt i håp om at deres slektninger skulle være blant de overlevende.

Brann

Flere av de overlevende forteller at det var brann i maskinrommet om bord. Mannskapet klarte ikke å slukke brannen, og etter ei stund fikk skipet kraftig slagside, forteller den 34 år gamle egypteren Raafat al-Sayyed. Andre av de overlevende bekrefter hans opplysninger.

Panama-registrerte «Al-Salam Boccaccio 98» gikk til bunns i fredag morgen da det var på vei over Rødehavet fra den saudiarabiske havnebyen Duba til Safaga. Overfarten tar normalt åtte timer.

Over tusen egyptere

Ferjene som trafikkerer denne ruta er et rimelig og populært framkomstmiddel for egyptere som jobber i Saudi-Arabia og Golfstatene.

De fleste av dem som var om bord var egyptere. Blant passasjerene var også pilegrimer som hadde besøkt den hellige byen Mekka. Det befant seg også rundt 100 saudiarabere, noen få fra andre arabiske land og en canadier om bord.

Gransking

President Mubarak antydet raskt at det kan ha vært mangler ved sikkerheten på skipet. Han ga ordre om øyeblikkelig gransking av forliset, og forlangte garantier for at andre skip i Rødehavet oppfyller sikkerhetskravene.

Båten ble bygd for et italiensk rederi i 1970 og overtatt av det egyptiske rederiet i 1998. Skipet er registrert i Panama. I forbindelse med overtakelsen ble det bygd tre nye dekk på skipet, noe som kan ha gjort det mer ustabilt.