KRISTIANSAND: På et møte i havnestyret i ettermiddag ble det bestemt at Master Ferries må dokumentere at de kan tilby helårsdrift, hvis de skal kunne fortsette driften i Kristiansand.

— Bakgrunnen for møtet var en dispensasjonsøknad vi mottok fra Master Ferries 15. september, sier havndirektør Stein E. Haartveit til fvn.no.

Ferjeselskapet ga da beskjed om at de ikke klarer å opprettholde driften ut resten av året. Det er i strid med politikken som er vedtatt av havnestyret.

— Aktører som kun driver om sommeren stenger for de som ønsker å drive helårsdrift. Vår politikk er at ferjeselskapene i Kristiansand havn skal drive på helårsbasis. Hvis de ikke kan det, bør de ikke få seile, sier Haartveit.

Master Ferries vil uansett ikke klare å gjennomføre seilinger denne vinteren. Selskapet har nå kun hatt sommerseilaser de siste to årene.

— Vi kan ikke tvinge rederier til å seile. Men hvis de ikke kan dokumentere at de kan gjennomføre helårsdrift i 2008, vil det ikke bli satt opp noen fartsplan av oss, sier han.

Havnestyret har ikke satt noen frist for når Master Ferries må ha dokumentasjonen klar.

— Vi må ha dokumentasjonen før de starter opp i 2008. Først når de kan dokumentere at de ønsker helårsdrift, så vil vi sette opp en fartsplan, sier Haartveit.

Hvis selskapet ikke klarer å overbevise om at de klarer å tilby helårsdrift, blir Color Line uten konkurranse.

— Vi er opptatt av å tilrettelegge for konkurranse. Da må vi følge opp vår egen politikk om ønsket helårsdrift, for å være troverdige i markedet.