SØGNE: — KrF er i en liten skvis. Vi har støttet Høyre i mange år, og da skal det noe til for bare å hoppe over til den andre siden. Jeg synes vi bør få noe igjen, sa partiets nåværende varaordfører Torfinn Kleivset til Fædrelandsvennen ved 21.30-tiden i går kveld.

Da hadde KrF fått tilbud fra både høyre- og venstresiden, men avbrøt for å sove en natt på saken. Samtidig lanserer Kleivset et tredje alternativ, i sentrum, bestående av KrF, Høyre, Venstre, Senterpartiet og Pensjonistpartiet.

— Ut fra den innstilling vi kom til forhandlingene med, er tilbudene for dårlige, uttaler Kleivset.

Tidligere på dagen hadde han fastholdt at partiet søker mot venstre, så fortsatt tyder det på at Høyre er på vei ut av maktens korridor etter 32 år med ordførerkjedet.

— Det er sunt med et skifte, og det er nødvendig. Høyre har regjert så lenge i Søgne at nå bør sentrum-venstre prøve seg litt, mener Arild E. Berge (V).

Med 12,9 prosent hadde partiet hans størst fremgang av alle (3,9 prosent), og Berge innrømmer at han går med en varaordfører i magen.

I hele går ble ordførerfavoritt Solveig Kjelland Larsen (Ap) nedringt av Søgne-folk som har lengtet etter et regimeskifte.

— Det er ikke så veldig mange tannhelsesekretærer som er i posisjon til å bli ordfører, uttaler den 52 år gamle Ap-politikeren.

På motsatt fløy anser Egel Terkelsen (Frp) seg som fremste ordførerkandidat.

— Jeg er valgets vinner med flest listestemmer (229), poengterer Terkelsen.

Det var imidlertid Arild E. Berge og Solveig Kjelland Larsen som fikk flest slengere, stemmer fra andre partier, med henholdsvis 88 og 86. I kveld klokken 17 gjenopptas forhandlingene om de fremste vervene på Søgne rådhus.