Foto: Amund Hestsveen

KRISTIANSAND: — Det kommer en geolog torsdag som skal sjekke rasfaren i området og årsak til raset, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no onsdag kveld.

Det var klokken 17.30 tirsdag at det raste noen tonn jord nedover lia og ned i bekken like nord for Torridal skole. Politiet og ingeniør fra NCC var raskt på plass for å sikre veibanen.

— Autovernet er blitt hengende i løse lufta, og raset har gravd seg noe inn under veien. Men takket være solid grunnarbeid under Setesdalsveien, har ikke jordmassene løsnet under hele veibanen, sier ingeniør Sigbjørn Fjellestad fra NCC.

Regnskyll antakelig årsaken Det kraftige regnskyllet det siste døgnet er antagelig årsaken til at raset ble utløst nå.

— Veivesenet og geologer skal undersøke rasområdet for å nærmere å kartlegge årsaken og farene forbundet ved å holde veien åpen, sier Sigbjørn Fjellestad.

— Men dersom det hadde fått gå noen trailere over her, er det ikke godt å si hvordan det hadde utviklet seg, sier han.

Veien ble ikke stengt, men en 50-100 meters strekning ble sperret av, og politiet dirigerte trafikken på stedet onsdag ettermiddag.

Kjørefeltet stengt i en uke Onsdag kveld kunne politiet opplyse om at deler av veien ikke åpner med det første.

— Det innerste kjørefeltet er åpnet, men det andre feltet kommer til å være stengt cirka i en uke fremover, sier Jon Kvitne.