OSLO: Peter Gitmark føler seg ikke truffet, men Rolf Terje Klungland sparer likevel ikke på kruttet:

— Han kan ikke bare være sprellemann utad, og så tro at vi andre ikke tar igjen, sier tingmann Klungland (Ap). Han er mektig irritert på sin kollega på Agder-benken, Peter Gitmark (H). Bakgrunnen er utspill fra Gitmark om blant annet Klunglands manglende innflytelse i Aps stortingsgruppe og i regjeringsapparatet.

— Gitmark har kommet med personkarakteristikker av meg og Freddy de Ruiter som skader samarbeidet på Agder-benken, fastslår Klungland.

Krever ærlighet

Han mener også Gitmark har servert feilaktige opplysninger om samferdsel.

— Han sier regjeringen bevilger for lite penger til vei nå, mens han selv for et år siden forsvarte en regjering som ga en milliard mindre. Vi oppfyller målene i nasjonal transportplan som første regjering noen sinne, sier Klungland.

— Og i vår foreslo Gitmark å bygge høyhastighetstog i hele Sør-Norge. Kort tid senere skjeller han ut Arendal Ap for å gå inn for hurtigtog til Oslo. Det må kreves ærlighet av alle som skal samarbeide.

Klungland mener også Gitmark med sitt utspill om å sette fortgang i arbeidet med Vågsbygdveien i Kristiansand har skapt forvirring om hvilke veistrekninger som prioriteres lokalt.

— Det blir vanskelig å samarbeide til landsdelens beste når han plutselig hopper over de prioriteringene som lokalpolitikerne har gått inn for, mener Klungland.

Han sier han vil ta opp dette med Gitmark i første møte på Agder-benken, der alle stortingsrepresentantene fra Aust- og Vest-Agder møtes.

— Der vil jeg ta en runde og få snakket om dette, sier Klungland.

Avviser Men Peter Gitmark avfeier kritikken fra Klungland:

Dette tyder på at han føler seg truffet av kritikken om at han mangler gjennomslag i regjeringsapparatet, sier Gitmark.

Han står fast på at landsdelen Sørlandet får for få resultater gjennom den nåværende regjeringen.

— Under den borgerlige regjeringen fikk vi to store veiprosjekter til Sørlandet, nemlig Listerpakka og E 18 mellom Kristiansand og Grimstad. Mens landsdelen nå ikke er prioritert, heller ikke når det gjelder vei, sier Gitmark. Han avviser også togkritikken, og sier at Arendal Aps forslag ville gått på bekostning av veiutbygging.

— Og Vågsbygdveien er så viktig at den må bygges så raskt som mulig.

— Men Klungland mener alt dette til sammen skader samarbeidet og gjør det vanskeligere å få gjennomslag for landsdelens saker?

— Jeg er forbauset over tonen i utfallene. Men han er jo også kjent for å tale sitt eget parti midt imot, og han har jo selv også klaget over manglende gjennomslag i det sentrale partiapparatet. Men jeg tror vi skal kunne samarbeide konstruktivt hvis vi setter oss ned, mener Peter Gitmark.