Mette Gundersen, Ap: — Minst 160 nye årsverk. Drømmen er at alle som jobber deltid skal få fulltidsjobb, men det koster 75 millioner kroner og vi rekker nok ikke alt på fire år. Nytt sykehjem på Prestheia må komme. Vi må bygge ut kulturtilbudene og bedre legedekningen med flere nye stillinger.

Tor S. Utsogn, Frp: - Vi skal ha like mange varme hender i Kristiansand som i andre deler av landet, minst. Da trengs rundt 70 millioner friske kroner øyeblikkelig. De vil vi finne i budsjettet til høsten. Dette handler om vilje, så får vi heller kutte andre steder. Hva, må vi komme tilbake til.

Jørgen Kristiansen, KrF: - Nytt sykehjem på Prestheia, kompetanseheving av ansatte, øke lønn for å gjøre omsorgssektoren attraktiv, fortsette å få flere heltidsstillinger. Jeg kan ikke si hvor mye penger vi skal bruke. Bygge ut kulturtilbud og starte planlegging av enda et nytt sykehjem.

Vidar Kleppe, Dem: - Vi vil bruke 140 millioner neste fire år på flere ansatte, bedre ernæring, flere leger, aktivitører og flere sykehjemsplasser. Men jeg får ikke flertall for alt det, fordi de andre ikke vil kutte konserthuset. Derfor utfordrer jeg alle partier til å skrive under et forpliktende kompromiss om et eldreløft før valget. Bare løfter holder ikke lenger.

Harald Hageland, SV: - Vi vil bruke 70 millioner kroner neste fire år på å gi full jobb til alle de 477 ansatte som ønsker det. Vi har greid 150 allerede. Dessuten vil vi satse stort på flere omsorgsboliger, men hvor mange kan jeg ikke tallfeste. Fornøyde og mange nok ansatte, gir en bedre eldreomsorg.

Julie Nielsen, Sp: - Vi må ha mer faglig kvalifisert personell i sykehjemmene og flere sykehjemsplasser. Dessuten sier vi nei til konkurranseutsetting og privatisering.

Hans Petter Horve, De Grønne: - Neste år skal alle som vil ha, få heltidsjobb. Det gir over 300 nye årsverk. Det koster 70 millioner. De neste fire årene skal lønningene i eldreomsorgen opp 50.000, for å sikre at folk vil jobbe. Pengene tar vi ved å kutte i bruk av konsulenter og ved å kutte 15 mill. i teater- og konserthuset.

Dag Vige, V: - Vi må doble legedekningen i sykehjem, og øke bemanningen i hjemmesykepleien sterkt. Viktigst er at eldre kan hjelpes til å bo hjemme og til å holde seg friske. Da styrer de eget liv. Det er verdig. Derfor må vi ha en ny vaktmestertjeneste som kan hjelpe med strøing, skifting av lyspærer osv. Vi må forebygge mye bedre.

Per Sigurd Sørensen, H: - Min visjon er at alle skal oppleve at de får den trygghet og omsorg de trenger. Det blir bare useriøst å love et eksakt beløp. Vi skal sørge for nok omsorg, så enkelt. Da må vi bygge flere omsorgsboliger, satse på eldresenter så folk holder seg friske lenger og vi må ha kulturtilbud.

Odd A. Salvesen, Pp: - I bystyret skal vi være vaktbikkja som sikrer at flertallet ordner god eldreomsorg til alle som trenger det. Vi skal ha flere ansatte og flere sykehjemsplasser. Prestheia sykehjem må komme så fort som mulig. Maten og kvaliteten på omsorgen må bli bedre.

Halvor Fjermeros, Rødt: - Vi må gi heltidsjobb til alle ansatte som vil, og øke lønningen til sykepleiere med 50.000 kroner. Alle skal få et tilpasset og differensiert omsorgstilbud i sykehjem, omsorgsbolig eller aldersbolig. Kultur- og aktivitetstilbud må bygges ut. Vi vil fjerne egenandeler og nekter privatisering.