Se video fra TVSør her.

MANDAL: Politiet gjorde fredag et større beslag av tyvgods i en bolig i Mandal. To menn i begynnelsen av tyveårene er pågrepet, én av dem fremstilles for varetekt mandag.

— Dette er kjenninger av politiet, og vi har hatt mistanke til dem en stund. Da vi gikk til ransaking fredag fant vi boligen full av tyvgods, sier politibetjent Anne Gundersen ved Mandal politistasjon.

Solbriller og fiskestenger 86 par solbriller, en rekke jakker, fiskestenger, sykler, førstehjelpsutstyr og kostbart verktøy er blant gjenstandene som er beslaglagt.

— Det aller meste er tatt fra biler, og tyveriene har funnet sted i løpet av de siste månedene. Mye er anmeldt, men vi regner med å få inn flere anmeldelser de nærmeste dagene. Når man leter etter solbrillene er sjelden tyveri det første som slår en. Det er lettere å anta at man har forlagt dem, mener betjenten.

Får tyvgodset tilbake Mandag gikk politiet ut i media med bilde og beskrivelse av tyvgodset. - Folk kjenner igjen sine eiendeler og tar kontakt. I dag har vi hatt en jevn strøm av publikum som vil ha tingene sine tilbake. Vi har levert ut 21 par solbriller, en del jakker, en fiskestang og ett kjøleskap allerede, sier Gundersen.