MANDAL: — Vi ønsker å skape flere aktiviteter i Mandal utenom Skalldyrfestival-helgen. På sikt er det nødvendig for at selve festivalen skal overleve, påpeker festivalsjef Atle Homme.

I tillegg ønsker Stiftelsen Kulturby Mandal, som arrangerer Skalldyrfestivalen, å bidra til mer aktiviteter på vinteren.

— En av tankene er å lyssette Mandal enda mer gjennom den mørke perioden, forteller Homme.

I fjor var det tredje året på rad at Skalldyrfestivalen opplevde et underskudd, denne gang på 190.000 kroner. På sikt kan ikke festivalen overleve om dette fortsetter.

— Vår tanke er at flere aktiviteter i byen skaper reklame for byen og regionen, og som vil trekke flere til området, sier Homme.

Han påpeker at det ikke er nok å tilby turistene Sjøsanden.

— Stranden var kanskje nok for 20 år siden, slik er det ikke lengre, sier Homme.

NM i vannjet blir det neste mai i Mandal, dersom kommunen gir sin godkjennelse. Teknisk arrangør er Lindesnes Vannjetklubb.

— Vi tenker oss å få opp en scene på Sjøsanden for å ha flere konserter. På den måten får vi et helhetlig arrangement, sier Homme.

Nå er imidlertid fokuset på kommende skalldyrfestival i august. Det satses sterkt på å bedre festivalens rykte. Nå har arrangørene søkt kommunen om 100.000 kroner for å bedre vaktholdet vesentlig.

Dessuten blir det parkeringsforbud langs Bankeveien. Gjestene som ikke får plass på campingplassene, sluses til Idrettsparken.