NARKOBESLAG: Politiførstebetjent Dag Tallaksen med hasj, Rivotril og kokain på pulten sin før stoffet sendes til Kripos for analyse og destruksjon. FOTO: HALLGEIR OFTEDAL

KRISTIANSAND: For snaut tre uker siden kom en 25 år gammel kristiansander trillende på en koffert i Kristiansand sentrum. Det vakte politiets oppmerksomhet.– Det er jo ikke helt vanlig å komme med en trillekoffert midt på natta. 25-åringen ble kontaktet av en politipatrulje, og det ble gjennomført det vi kaller for en tegn— og symptomtest. Kristiansanderen fremstod da som ruset. Da politifolkene undersøkte kofferten, fant tjenestemennene 46 halvkilospakker med hasj. Dermed ble mannen pågrepet. Han ble varetektsfengslet for fire uker 30. september, opplyser førstebetjent Dag Tallaksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen. Antatt gateverdi for hasjpartiet er mellom to og tre millioner kroner.

Erkjent oppbevaring.

Mannen har sittet i isolasjon i to uker, mens politiet har etterforsket saken.

25-åringen har erkjent oppbevaring av partiet.

– Vi mener at partiet er kjøpt i Oslo, og antar at han har betalt et sted mellom 400.000 og en halv million for hasjen. Basert på de priser som hasjen omsettes for i smått på gateplan, er det ikke unaturlig å antyde en samlet gateverdi på mellom to og tre millioner. Fortjenesten avhenger i sterk grad av hvor store kvanta som blir omsatt, sier Tallaksen.

NYTT

BESLAG. I en annen sak ble en 31 år gammel asylsøker fra Sandnes pågrepet av politiet i Kristiansand 12. oktober. Arrestasjonen fant sted i sentrum. Også denne mannen ble sjekket for tegn og symptomer for ruspåvirkning. Denne testen slo ut, og politiet beslagla først fem gram kokain. I en ryggsekk fant politiet fire kilo hasj, i tillegg till 1200 Rivotriltabletter.

Kjøpt i Oslo.

– Asylsøkeren har erkjent at han var i Oslo og kjøpte narkotikaen, og at han bare skulle transportere partiet fra Oslo til Sandnes-området. Hasjen ble kjøpt for mellom 25.000 og 30.000 kroner, og utsalgsverdien kan være opp mot mellom 400.000 kroner og en halv million. Rivotriltablettene selges på gata for mellom 30 og 40 kroner per tablett, opplyser Tallaksen.

Rivotril er populært i rusmiljøet. Som legemiddel brukes det mot epilepsi.