KRISTIANSAND: — Jeg har bare så vidt snakket med ham på telefon. Han innser hva han er siktet for og uttrykte stor fortvilelse over det som har skjedd. Han var ikke i stand til å snakke om saken, sier advokat Harald Johannessen til Fædrelandsvennen.

Den Oslo-baserte advokaten opplyser at han har vært forsvarer for den siktede mannen ved flere tidligere rettssaken. Blant annet en større narkotikasak på midten av 2000-tallet, opplyser advokaten.

Fædrelandsvennen har funnet fram til en dom fra Stavanger tingrett i 2010. Der går det fram at 35-åringen er straffedømt en rekke ganger tidligere. Han er dømt for volds- narkotika og vinningskriminalitet. I Stavanger ble mannen dømt til betinget fengsel for skremmende og plagsom opptreden.

Den siktede mannen ble pågrepet på en adresse i Arendal onsdag formiddag. Han ble deretter brakt til arresten i Kristiansand.

Johannessen er på vei til Kristiansand onsdag ettermiddag og regner med å være i byen omkring klokken 18. — Da vil jeg besøke min klient i arresten. Slik jeg forstår det tar politiet sikte på å gjøre et avhør av ham i løpet av onsdag kveld, sier Johannessen.

Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at de trolig vil framstille den siktede for varetektsfengsling fredag.