KRISTIANSAND: Seks dager etter at mannen skal ha begått grov vold mot en 58 år gammel mann, ble 33-åringen til slutt pågrepet. Han ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag, og skal sitte i varetekt i fire uker.

Retten bemerker i sin avgjørelse om fengslingen at den siktede tidligere er domfelt fire ganger i perioden fra 2001 til 2011. I den siste dommen fra i fjor ble 33-åringen dømt for vold og trusler.

"Siktede er nå siktet for to alvorlige voldshandlinger, hvor han har utøvet vold på de fornærmedes bopel. Retten er enig med påtalemyndigheten i at siktedes adferd har vist at han er i en slik personlig situasjon og psykisk modus, at han mangler de nødvendige motforestillinger mot å begå handlinger som setter andre personers lv og helse i fare. Siktedes handlinger viser at han har en lav terskel for å begå voldskriminalitet, herunder alvorlig voldskriminalitet. Retten finner etter dette at det foreligger en kvalifisert fare for at siktede vil begå lignende handlinger om han blir løslatt," heter det i rettens kjennelse.

Dermed endte 33-åringen fire uker i varetekt.