ARENDAL: Mannen fylte 18 år mars i år og hadde hatt førerkortet for bil i under to uker da ulykken inntraff, bekrefter politiadvokat Leif Aleksandersen overfor Fædrelandsvennen.

Drapssiktet

Ifølge juristen er mannen siktet for uaktsomt bildrap etter straffelovens paragraf 239. Han er også siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3 som sier at trafikanter skal opptre hensynsfullt, aktpågivende og varsomt.Politiadvokaten ønsker ikke å gå inn på de foreløpige resultatene av de tekniske undersøkelsene, men bekrefter at fart er et sentralt punkt i etterforskningen.

Mannen mistet kontrollen over kjøretøyet allerede i rundkjøringen flere titalls meter før stedet hvor mopedisten ble påkjørt.

— Det som er faktum er at han på en eller annen måte har kommet over i motsatt kjørefelt og truffet mopedisten. Hans kjøreadferd, tatt i betraktning hastigheten, gjør at vi mener det er skjellig grunn til å sikte ham for disse to bestemmelsene, sier Aleksandersen.

Mopedist døde

I går tegnet kriminalteknikere opp ulykkesbilens bevegelser i veibanen. Sporene viser at den 18 år gamle sjåføren har kommet midtveis over i motsatt kjørefelt før han har skrenset tilbake mot høyre. Bilen har til slutt fått full skrens og havnet i grøfta.

Mopedisten kom kjørende i retning mot Barbubukta da ulykken inntraff. Mopedisten (45) ble alvorlig skadet i ulykken. Det ble umiddelbart igangsatt gjennomopplivning på stedet. Mannen ble brakt til Sørlandet sykehus Arendal, men ble erklært død etter kort tid.

18-åringen ble løslatt etter avhør onsdag kveld. Politiadvokaten ønsker ikke å gå inn på mannens forklaring.

Politiet har også avhørt vitner til ulykken, men oppfordrer flere til å melde seg.