Slik ser lokalene ut mandag morgen. Foto: Jan Oddvar Eide
Kriminaltekniker Bernt Mushom i Agder politidistrikt er her kommet til brannåstedet i Skarpengland. Foto: Jan Oddvar Eide
Dette bildet ble tatt natt til mandag. Foto: Jan Ivar Kleveland
brann.jpg Foto: Privat
brann øvrebø.jpeg Foto: Privat
Slik så det ut inne i butikken mandaf morgen. Foto: Jan Ivar Kleveland

VENNESLA: – Vi har pågrepet en yngre mann på 24 år i saken som er underlagt en barnevernsinsttusjon i området. Mannen er hjemmehørende i Rogaland, sier lensmann John Thomas Homme i Vennesla til Fædrelandsvennnen.

Det var NRK som først meldte at mannen var pågrepet mandag. 24-åringen har innrømmet å ha tent på bygget, og hevder å ha vært alene om gjerningen. Politiet etterforsker nå hendelsesforløpet og mannens bevegelser på branntidspunktet.

Ifølge NRK er mannen siktet for mordbrann.

— Hva er skadeomfanget per nå?

— Bygget er totalt utbrent innvendig og må mest sannsynlig rives. politiet har avsluttet arbeidet på stedet inntill videre, sier Homme.

Fikk overlevert overvåkningvideo

— Vi har nå overlevert overvåkningsvideoen til politiet, opplyser assisterende banksjef Harald Lunden i Plussbank til Fædrelandsvennen.

Politiet håpet at overvåkningskameraene til banken kan gi etterforskeren svarende de søker i jakten på en brannstifter.

Samtidig gikk poltiiets kriminaltekniker Bernt Mushom inn i brannruinene for å skaffe seg oversikt på åstedet.

Påtent

Kriminaltekniker Bernt Mushom i Agder politidistrikt er her kommet til brannåstedet i Skarpengland. Foto: Jan Oddvar Eide

— Alt tyder på at brannen bevisst eller ubevisst var påsatt, sier lensmann i Vennesla og Iveland, John Thomas Homme til Fædrelandsvennen.Brannen skal ha oppstått i nærheten av noen søppeldunker på utsiden av bygget - like under verandaen til stua hvor en leietaker oppholdt seg da brannen begynte.

— Krimteknisk holder i øyeblikket på med åstedet, men det ser ut at brannen har oppstått utvendig. Vi tror at noen har kastet noe brennende i søppeldunken, men det er for tidlig å si om det var med vilje eller ikke, sier Homme.

Etterforskningsarbeidet er nå i gang, og politiet leter foreløpig etter kilder og vitner som kan ha sett noe.

— Det er store brann- og vannskader i bygget. Både banken og butikken har videokamera, men det er for tidlig å si om vi klarer på å berge noe av det, sier lensmannen.

Full alarm

Ingen personer kom til skade da det brøt ut brann i lokalene i 01.00-tiden natt til mandag. En person som bor i huset kom seg ut ved egen hjelp.

— Alt er totalt utbrent. Det er røyk- og vannskader inne i banken, sier assisterende banksjef Harald Lunden til Fædrelandsvennen.

Også to leiligheter på toppen av bygget skal være utbrent på innsiden, mens butikken har store vannskader.

— Vi fikk melding om at hele bygget sto i full fyr. Det er snakk om Spar-butikken som også huser banken i Øvrebø i Skarpengland. Ambulanse, brannvesen og politi dro til stedet, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

— Brannvesenet driver fortsatt med etterslukning på stedet. Vår kriminaltekniker er klar til å undersøke åstedet når det bli kaldt nok, sier Mæhre.