KRISTIANSAND: Ved 4.30-tiden ble innbruddsalarmen ved Lindebøskauen skole på Flekkerøy utløst. Vekterselskapet Securitas rykket ut og kunne konstatere at flere ruter på skolen var blitt knust.

– For vår del er det snakk om ruteknusing. Ingen har vært inne i bygget. Det er snakk om 7-8 vinduer, bekrefter Øystein Knudsen, rektor ved Lindebøskauen skole, til fvn.no.

Også vinduer ved Taremareskogen barnehage på Knudsmyra på Flekkerøy er i løpet av natta blitt knust. Da vekteren kom fram til området viste det seg at en historisk båt stod i brann.

Historisk båt i brann

– Båten ble brukt for å frakte alt av materialer før tunnelen kom. Det er et klenodium som en gjeng ildsjeler har restaurert, forteller rektor Knudsen.

Målet med båten var å bruke den som kulisse, med scene i forgrunnen. Man var også i ferd med å anlegge et amfi hvor publikum kunne sitte. Båten Birgitt ble bygget på begynnelsen av 1930-tallet, og fungerte som pulsåren mellom fastlandet og Flekkerøy helt til de første bilferjene ble tatt i bruk i 70-årene.

— Dette er aller mest tragisk for dem som har satt båten Birgitt i fyr, sier Vidar Tønnessen, en av ildsjelene i dugnadsgjengen og medlem i Stiftelsen Birgitts venner.

Sammen med flere kompiser har han brukt både fritid og midler på å restaurere den historiske båten.

— Vi har fått en del offentlige midler. I tillegg har privatfolk og sponsorer lagt inn midler i oppussingsprosjektet. Inkludert dugnadstimer vil jeg anslå jobben vi har lagt ned i båten til omlag 500.000 kroner, sier Tønnessen.

Gir ikke opp

Nattens hendelse har ikke tatt iveren fra dugnadsgjengen.

— Selvfølgelig er dette kjedelig, men vi får ikke ødelagt nattesøvnen. Nå skal vi se hvilke muligheter det er for å reparere Birgitt - nok en gang. Vi har en brannforsikring som trolig vil utløse noen midler, sier Tønnessen.

Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) rykket i natt ut med et vaktlag til Flekkerøy etter brannmelding. Meldingen gikk ut på melding om båtbrann. Senere viste det seg at omfanget var større enn meldt.

– Det brant i båten og i kiosken da vi kom fram. Det er noe avstand mellom stedene, opplyser brannmester Tor Sørensen overfor fvn.no. Mannskapslaget fra KBR ble værende på øya i 2-3 timer.

Nymalt kiosk brant ned

I morgen sesongdebuterer Fløy mot Pors Grenland på hjemmebane. I forkant av sesongstarten er kiosken Flekkerøy Stadion blitt malt, men i natt brant altså kiosken ned.

– Kiosken brant ned i natt. Det skjedde i forbindelse med hærverk. Det er tydelig at brannen er påsatt, forteller Gardian Hansson, medlem i Fløys hovedstyre.

Dermed gikk varene som var klargjort til kampen tapt. Det blir imidlertid issalg under lørdagens kamp. På kort varsel har Hennig-Olsen Is stilt med en salgsvogn.