Sitter du askefast? Tips oss her!

KRISTIANSAND: I Fuzhou i provinsen Fujian øst i Kina sitter et reisefølge på seks kristiansandere fra bedriften Next Sport og tråler internett.

— Foreløpig er vi optimister. Men situasjonen er jo skrekkelig kjedelig, vedgår daglig leder i firmaet, Øystein Olsrud overfor fvn.no.

Sammen med Monika Syvertsen, Ingvild Langenes, Trine Elise Horne, Tom Erik Mykjåland og Morten Westbye skal han etter den opprinnelige planen reise hjem onsdag.

— Det passer jo dårlig å være her lenger enn nødvendig. Men vi er ikke engstelige, og har spøkt litt om vi må komme oss til Vladivostok og ta den transsibirske jernbanen i åtte døgn gjennom Russland. Kanskje kan vi fly til en åpen flyplass i Sør-Europa og ta tog eller buss derfra, sier Olsrud, som i det minste så fram til Start-kamp via web-TV rundt midnatt, kinesisk tid, da vi snakket med ham.

På buss et sted i Spania sitter Ragnvald Ask, til daglig lærer ved Ansgarskolen på Hånes, og akkurat nå reiseleder for 15 studenter ved Krik-linjen som skulle være i Malaga-området i en uke.

Det ble ti dager. For søndag morgen klarte Solveig Kvareng Lindvig fra Kristiansand, assistent og prestefrue ved sjømannskirken i Malaga, å skaffe tre busser til strandede nordmenn. To av dem forlot Malaga klokken 08 søndag morgen. De fleste av de 150 passasjerene er nordmenn, noen også danske og svenske.

— Vi håper å være i Hirtshals tirsdag kveld, trolig med en overnatting underveis, sa læreren og reiselederen før mobilsamtalen ble brutt.

Også for Sjømannskirken er situasjonen kjedelig.

— Vi har hatt nedarbeidermøte for ansatte i hele Europa. Mange kommer ikke tilbake til stasjonene sine, sier Solveig Kvareng Lindvig.

Sitter du askefast? Tips oss her!

ASKEFAST I KINA: Tom Erik Mykjåland (f.v.), Ingvild Langenes, Øystein Olsrud, Monika Syvertsen, Morten Westbye og Trine Elise Horne sliter med å komme seg hjem fra Kina. Foto: Privat