SØGNE: — Valgkamp er da ikke en kriminell handling. Derimot er valg og valgkamp det viktigste vi har i demokratiet. Derfor begynner vi valgkampen lørdag – i tråd med det partiene sentralt har bestemt, sier Andresen til fvn.no.

Høyre går dermed helt solo i Søgne. De andre partiene gikk i går kveld sammen og ble enige om at valgkampåpningen skal utsettes til 20. eller 22. august. Det er i respekt for hva statsministeren har sagt, og fordi det er nasjonal minnestund 21. august.

— Frp tok initiativet til dette i denne uken. Nå har vi i Ap, KrF, Venstre, Frp, SV og Senterpartiet blitt enige om at vi skal vente. Vi skal snakke med media og svare på utspill, men vi skal ikke ha stands og oppsøkende virksomhet før neste helg, sier ordfører Solveig Kjelland Larsen (Ap).

Hun minner om at Mandal og Songdalen også venter med lokale valgstands til neste helg.

— Dere er ikke for forsiktige nå?

— Det er et veldig vanskelig spørsmål. Som sagt, vi skal delta i mediedebatt. Det er stands,ene vi venter med, svarer Søgne-ordføreren.

Helge Andresen (H) er helt uenig:

— Forhåndsvalget er i gang. Da blir det helt merkelig at valgkampen ikke skal i gang. Ofrene på Utøya elsket debatt og politisk diskusjon. Det viktigste vi kan gjøre nå, er å gjenreise den politiske debatten og å utvide demokratiet. Jeg kunne forstått det hvis valget hadde blitt utsatt til oktober. Men når valget skal holdes, fortjener velgerne og landet at valgkampen nå kommer i gang, sier han.