— Nyttår på fjellet er bare helt topp. Vi har unger og barnebarn med. Skikkelig storfamilie fra Lillesand. Kalkunen er på syv kilo, forteller Lillian, som må innrømme at skigåing blir det lite tid til.

Mens resten av slekta har sine turer både i slalåmbakken og innover mot Lakkenstova, er mor mest på kjøkkenet for å ha alt klart til ni munner som skal mettes.

VORSPIEL: En skitur som vorspiel - deretter nyttårsfest. Det var planen til fra venstre: Ingrid og Vidar Schibstad og Anders og Ellinor Emanuelsen. Foto: Jon Anders Skau

— Absolutt å anbefale feiring i fjellet ved årsskiftet. Topp for kropp og sjel, sier mannen Arild Mollestad.Utenfor nabohytta står ekteparet Ingrid og Vidar Schibstad og ekteparet Ellinor og Anders Emanuelsen. De er klar til en kort skitur. Steika godgjør seg i ovnen.

Drikker sammen

— Først én økt innover topp løyper, så god mat. Vi spiser hver for oss. Drikkingen gjør vi derimot sammen, da samler vi oss alle ekteparene, sier Anders og ler. Han mener å se at flere og flere hytter har lys i i romjul og ved nyttårsskiftet. Selv storkoser han og kona seg i fjellheimen på denne tiden av året.

VARMESTUA: Nyttår på fjellet er topp, synes denne gjengen. Fra venstre: Mona Flaa Tellefsen, Torjus Rysstad, Nina Rysstad, Emilie Frantsen, Frank Tellefsen, Alexander Tellefsen (hadde sin første tur i bakken nyttårsaften), Fredrik Tellefsen og Monica Tellefsen. Foto: Jon Anders Skau

Inne i varmestua til Ljoslands skisenter sitter to familier og flere barn. De trenger pommes frites og kalorier etter tøffe utfordringer i bakken.— Aldri mer byen nyttårsaften. Det kan ikke sammenlignes med flott vintervær, herlig natur, hyttekos, skigåing og varme på peisen her oppe i fjellet, sier Frank Tellefsen fra Kristiansand.

Venneparet Nina og Torjus Rysstad fra Vennesla er enige. De er glade for å få lov å være med å feire nyttår i fjellet.

Utenfor treffer vi Tor, Sondre og Emma Kristiansen fra Stavanger.

En ekstra ferie

HERLIG: Intet over og intet ved siden av nyttårsfeiring i fjellet, synes Tor, Sondre og Emma Kristiansen fra Stavanger. Foto: Jon Anders Skau

— Hyttenyttår i fjellet er bare best. Vi kom andre juledag og reiser hjem sent første nyttårsdag. En ekstra vinterferie. Man får god feriefølelse her oppe. Fredag gikk vi innover fjellet på ski, lørdag er bakke-dag. Skjønt, sier Tor.Lillian Mollestad ser til kalkunen. Stuffing er også klar.

— Vi er så glade for denne hytta. Å samle hele familien og tre generasjoner slik, er bare koselig - og vi hadde neppe fått det til hjemme i Lillesand, sier hun.

PS: Ikke snø før godt etter Kyrkjebygd. Opp mot meteren ved skitrekket oppe på Ljosland