KRISTIANSAND: Sør-Afrikas president Jacob Zuma, UEFA-president Michel Platini, FIFA-president Sepp Blatter, Barcelonas Messi, Uniteds Rooney, Sir Elton John og hardrockerne i Iron Maiden er blant dem som har signert fotballskjorten til østlendingen Bjørn Heidenstrøm. Den tidligere fotballspilleren sykler Norge på langs for å sette fokus på verdens flyktningeproblem. Med seg i en følgebil har han verdens største fotballskjorte – bestående av rundt 200 signerte skjorter som er sydd sammen til en skjorte på 20x15 meter. Skjorten er forsterket med ekstra stoff i ryggen, og veier imponerende 300 kilo.

— Det er veldig gøy å se publikum respondere så bra på skjorten. I de aller fleste flyktningleire er fotball det som binder mange sammen, og gir håp, påpeker Heidenstrøm.

Han avslutter sin 50 dager lange skjorteturné 9. juli, og da skal skjorten vises fram under Norway Cup. I fjor ble den vist fram under fotball-VM og neste år er turen kommet til fotball-VM i Polen og Ukraina.

— Jeg satser også på å ha den med i fotball-VM i Brasil i 2014, men da må jeg kanskje benytte et annet fremkomstmiddel enn sykkel, sier Heidenstrøm.

I morgen blir skjorten stilt ut i Lillesand.

Les mer om Heidenstrøm og lokale skjortebidrag i morgendagens papirutgave av Fædrelandsvennen.

SAMLER NYE DRAKTER: Bjørn Heidenstrøm (t.v.) sammen med Våg FKs daglige leder Thorbjørn Knutsen og Alf Borge Stusvig fra Christianssands assurance (t.h.) på Øvre Torv i dag. De to sistnevnte hadde med lokale skjorter til Heidenstrøm. Foto: Rune Stensland