KVINESDAL: Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at en kvinne i 20-årene ble forsøkt voldtatt i Kvinesdal natt til lørdag. Etterforskerne håper nå at DNA-spor finnes på kvinnens klær.

Gjerningspersonen skal ha forsøkt å dra kvinnen ut på et jorde ved veien, og kan ha etterlatt seg biologiske spor på klærne hennes.

— Klær fra kvinnen er overlevert til krimteknikere. Jeg har ikke fått tilbakemelding på at det er funnet noe spesielt, men slike undersøkelser tar gjerne litt tid, sier politioverbetjent Øystein Grytten til fvn.no.

- Rev av henne klærne

Politiet er ikke i tvil om at voldtekt var formålet.

— Mannen rev av kvinnen klærne. Det er derfor jeg kan si at det er ingen tvil om at voldtekt var formålet, sier Grytten.

Kvinnen hadde vært på Norway Rock Festival og gikk langs fylkesvei 465 mellom festivalområdet og Øye smelteverk da hun skal ha blitt forsøkt voldtatt mellom klokken 02.15 og 03.15 natt til lørdag.

Politiet etterlyste tips i helgen, men tipsene som har kommet inn har ikke ført dem noe videre i etterforskningen.

- Vanskelig sak

Politiet har heller ikke en beskrivelse av gjerningsmannen å gå etter.

— Dette er en vanskelig sak. Vi har fått inn tips fra folk som har kjørt forbi i tidsrommet, men de har ikke sett noe, forteller politioverbetjenten.

Ifølge Grytten nytter det heller ikke å sjekke mobiltrafikken i området på det aktuelle tidspunktet. Siste konsert på Norway Rock Festival var ferdig i 02-tiden, og det var mange folk i området i perioden voldtektsforsøket skal ha skjedd.

— Det var jo en del tusen mennesker i området, så elektroniske spor blir umulig å finne, sier han.