KRISTIANSAND: Klokken 15.00 torsdag samles Kontrollutvalget for å gi sin vurdering av den bitende revisjonsrapporten, der politikerne får kraftig kritikk for å gi direkte tilskudd til private, kristne rusinstitusjoner.

Ønsker enstemmig vedtak

Vidar Kleppe vil ikke på forhånd si noe om hva slags forslag han kommer til å legge fram for de øvrige medlemmene, men han sier at han håper på et enstemmig vedtak.

— Vi skal behandle rapporten, og så vil alle på møtet kunne fremme forslag til vedtak. Jeg har hatt en dialog med de andre medlemmene, og jeg har sendt ut mitt forslag på forhånd. Jeg har fått positive tilbakemeldinger fra flere, men jeg kan ikke si om alle vil stille seg bak dette under møtet, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.- Men det kan komme mange gode og kreative innspill under møtet, så skal vi nok lande på et godt vedtak, sier han.

For politisk frihet

Vidar Kleppe har tidligere gitt uttrykk for at politikerne skal stå fritt til å dele ut penger der de mener det er riktig.

— Vi skal ikke straffe dem som står på og finner ut hvordan systemet fungerer. Lobbyisme er ikke noe nytt i politikken, har han tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Saksgangen under møtet vil foregå ved at Revisjonen redegjør for rapporten, før det åpnes opp for spørsmål og kommentarer. Utvalget vil så sette et vedtak, og sende det videre til bystyret for endelig politisk behandling