CONNECTICUT: — Jeg fikk høre om skolemassakren rundt klokka ett lokal tid. To av mødrene på skolen sendte meg sms og spurte om jeg visste om skolen hadde rutiner for sånne forferdelige ting, sier Siw Schønberg fra Kristiansand.

Hun bor i Westport i Connecticut sammen med familien. Stedet er bare 40 minutters kjøretur fra Newtown, hvor massakren på barneskolen Sandy Hook fant sted i morgentimene fredag.

— Det er helt forferdelig, sier Schønberg til Fædrelandsvennen.

Over 20 drepte

Det første hun gjorde var å sjekke den norske nettavisen VG. Fredag kveld skriver avisen at gjerningsmannen gikk inn til sin egen mors klasserom og skjøt og drepte henne, før han skjøt 18 elever i rommet.

Politibetjent Paul Vance bekreftet på en pressekonferanse at minst 20 barn og seks voksne er drept under skoleskytingen på Sandy Hook barneskole, skriver Aftenposten.

— Det er som om det skulle skjedd i Mandal, når du bor i Kristiansand, sier sørlendingen.

Låste dører

Hennes yngste datter Sara (8,5) går i tredje klasse på barneskolen, mens Ina (11) går i sjette klasse på en annen skole. Politiet kom raskt til begge skolene og sjekket alle dører.

— De er opptatt av sikkerhet, og jeg fikk mail fra begge skolene, sier moren.

Dørene på de fleste amerikanske skoler er vanligvis låst, og man må ringe på for å komme inn. På skolen Ina går ble det fredag plassert ekstra vakthold ved dørene i tillegg til dette.— Flere av Westport sine politibiler ble plassert ved Bedford som en ekstra sikkerhet. Ingen personer var tillatt i bygningen uten ekstra nivåer av screening og / eller personlig eskorte, skriver rektor Adam Rosen ved Bedford Middle School til foreldrene.

Kriseteam

Barna ble holdt inne i friminuttene, men fikk ikke vite mye om hva som hadde skjedd.

— De snakket litt om det på Middle School, mens vi fikk mail fra barneskolen om at de har satt kriseteamet på saken. De oppfordret også foreldre til å snakke med barna om det som har skjedd, forteller Schønberg.

Som mor ble hun selvsagt enormt bekymret fa hun hørte om skytingen.

— Det er en syk, syk mann. Mine tanker gikk med en gang til det som skjedde på Utøya.