KRISTIANSAND: Det var natt til onsdag at politiet pågrep de to mennene som er henholdsvis 24 og 21 år gamle. Begge benektet under fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett fredag at de har gjort noe ulovlig.

Politiadvokat Jørgen Henriksen opplyser til Fædrelandsvennen at de to er siktet for frihetsberøvelse, vold og trusler. Han bekrefter at den fornærmede i saken tilhører det politiet betegner som et "miljø".

Pengekrav

Så vidt Fædrelandsvennen forstår kan det ha vært spørsmål om et utestående pengebeløp som utløste situasjonen som oppsto i leiligheten natt til onsdag. En fjerde person var også til stede i leiligheten.

— Min klient benekter at det har skjedd noe straffbart. Derfor vil han ikke varetektsfengsles, ikke minst fordi han er i fast jobb og har forsørgeransvar, sier advokat Carl Henning Leknesund som møtte som forsvarer for 21-åringen.

— Også min klient benekter at det har skjedd noe straffbart, sier advokat Knut Henning Larsen. Han er forsvarer for 24-åringen.

Tidligere straffedømt

De to siktede i saken er straffedømt for grovt ran, frihetsberøvelse og vold tidligere. Så sent som i september 2010 tok de en mann fra Østfold som gissel og truet ham til å ta ut penger i en bank og ranet han for verdigjenstander.

24-åringen ble i mai 2011 dømt til to års fengsel. Fire måneder ble gjort betinget med tre års prøvetid. 21-åringen fikk samtidig ubetinget fengsel i to år og seks måneder. Han er også utover dette dømt for ran og voldsforbrytelser.

24-åringen ble løslatt fra soning i begynnelsen av august i år, mens 21-åringen slapp ut fra soning i mai i år.

Tingretten skriver i sin avgjørelse blant annet at "til tross for tidligere domfellelser og soningsopphold kan siktede igjen med skjellig grunn mistenkes for ny alvorlig voidskriminalitet av samme karakter som han tidligere er dømt for. Siktedes opplysninger om at det nå gårr mye bedre med nytt samboerforhold og ny jobb bar heller ikke væit tilstrekkelig til a forhindre en slik situasjon".

Politiet har bedt om at de to siktede blir holdt i varetekt i fire uker fremover. Dette ønsket er imøtekommet av Kristiansand tingrett.

Fra fengslingsmøtet der den 21 år gamle mannen ble fremstilt fredag formiddag. Fra venstre politiadvokat Jørgen Henriksen, tingrettsdommer Lillian Skranefjell og forsvareren, advokat Carl Henning Leknesund. Foto: Hallgeir Oftedal