KRISTIANSAND: — Det er en del av den moderne oppdragelse å forstå hvordan nettet virker, og hvordan ytringer kan slå tilbake. Det er vanskelig for unge som kanskje ikke tenker langt nok fram. Det som blir lagt ut på nett blir liggende, og kan lett komme utenfor egen kontroll, sier hun til Fædrelandsvennen.

Hun mener at mange vil merke konsekvensene av nettlivet sitt når de møter arbeidslivet. Samtidig kan arbeidsgiverens graving bety at behovet for selvsensur vil øke.— Ytringer på nett gjøres i en annen kontekst enn i jobbsammenheng. Det må avklares hvor mye arbeidsgiver kan legge i en slik sak, og det er viktig å skille mellom alvorlige adferdsavik og ungdommelig lettsinn. Ellers kan det bli større behov for selvsensur på nett, sier hun.

Hun mener at arbeidsgiveren ikke kan se seg blind på tidligere valg, og at det man finner på nett må kontekstualiseres.

— Her har den aktuelle læreren gått inn i en sjangerfilm, en åpenbar fiksjon, der hun har lekt med tabuer. Det er en filmsjanger som er fullt lovlig, selv om det er mange som ikke liker den, mener hun, og fortsetter:- Det er viktig å være obs på at dette er fiksjon, og ikke virkelige hendelser.