LYNGDAL: En rekke innbrudd har preget Lister og Dalane fra i fjor høst og fram til nå. Nå mener politiet at en rekke forbrytelser er oppklart.

– Vi nærmer oss avslutningen av etterforskningen på 25 straffbare forhold begått høsten 2009. Så i løpet av kort tid vil politiadvokaten få oversendt disse sakene for påtalevurdering, sier politibetjent Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Farsunds Avis.

Politiet mener at mennene skal ha stått bak flere innbrudd på Kvavik, i Vanse, Farsund og på Lista.

– Vi kan ikke se at tyveriene har skjedd etter det politiet mener med organisert kriminalitet hvor én person står bak, dette mener vi er mer etter impuls, sier lensmann i Lyngdal og enhetsleder for Lister-politiet, Anne Margrethe Ruud, til fvn.no.

Ifølge Farsunds Avis mener politiet at to av mennene skal ha vært spesielt aktive, men alle de seks skal ha kjent til hverandre. Til tross for de mange sakene skal ikke mye ha blitt stjålet.

– Det er ikke tatt så mye varer og det virker som at det har vært ganske tilfeldig. Noen ganger er øl og matvarer blitt tatt, sier Ruud.

Ved enkelte tilfeller skal politiet angivelig ikke ha bevis for hvem som står bak tyverier, men ha kontroll på tyvegods.

– I en del saker dreier det seg for eksempel om tjuvgods som stammer fra et innbrudd, hvor politiet ikke kan bevise at vedkommende har gjort selve innbruddet. Likevel kan bevisene holde til å ta ut tiltale for heleri, sier Aas til Farsunds Avis.