KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett skal bruke fire dager på å behandle saken. Tiltalen er tatt ut av statsadvokatene i Agder.

Foto: Privat

Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at de tre på forskjellige steder i Tangeområdet dyttet eller kastet Hovet i bakken, og slo ham gjentatte ganger på kroppen og i halsen. Mennene er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 242, 1., 2. og 3. ledd (se faktaramme til høyre).

Stump gjenstand

Det hevdes også fra påtalemyndigheten side at de tre kan ha utøvd vold mot Hovet slik han falt mot en stump gjenstand, eller at han er slått med en slik gjenstand, antakelig en beltespenne.

I tilknytning til selve drukningen kan det se ut som om påtalemyndigheten kommer til å forsøke å bevise at Hovet også kan ha blitt dyttet på elva.

— Opptrådt truende

Det heter i tiltalen at de tre, etter voldsutøvelsen mot Hovet, har opptrådt truende og skremmende med «den følge at han til slutt havnet i elven Otra, enten fordi han ble dyttet på vann eller fordi han selv hoppet som et ledd i å unnslippe forfølgelsen.

De forlot ham etter cirka 5-10 minutter liggende i hjelpeløs tilstand. Han døde som følge av drukning», heter det i tiltalens gjerningsbeskrivelse.

Lite rettspraksis

Etter det Fædrelandsvennen forstår vil det bli mange juridiske avveininger som skal tas av aktørene i tingretten. Årsaken er at det i finnes svært liten rettspraksis på området ut fra den tiltale som er reist. En dom som er flere tiår gammel skal være et av de få juridiske holdepunkter i forbindelse med anvendelsen av straffebestemmelsen.

Det er satt av fire dager til behandlingen av saken i Kristiansand tingrett.

Ringene viser hvor Hovet havnet ut i Otra og hvor han ble funnet.