KRISTIANSAND: – Det er riktig at våre folk var i nærheten og kom til unnsetting for å redde de som var om bord i seilbåten, når det begynte å brenne, sier politioverbetjent Lars Ivar Frøystad i Oslo politidistrikt.

SE VIDEO AV BRANNEN

Det var da en båt tok til å brenne ved 20.50-tiden like utenfor Tømmerstø brygge i Kristiansand at dramaet utspilte seg.

Bidro i aksjonen

Politiet forteller at de som bidro i redningsaksjonen var personer fra den kongelige eskortetjeneste.

Båten, som har ligget ved kai i nærheten av kronprinsparets hytte, dro den brennende båten ut fra land slik at den ikke skulle drive inn. Med nøyaktig presisjon holdt de to livvaktene kontrollen fram til brannvesenets båt, «Otra», var på plass.

Etter det fvn.no erfarer har kronprinsparet oppholdt seg på Sørlandet i de siste dagene. Slottet vil imidlertid ikke bekrefte hvor de kongelige befinner seg.

– Vi bekrefter ikke spørsmål om hvor kronprinsparet er, men kronprinsparet har ferie og de vil benytte deler av ferien på Sørlandet, sier Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det Norske Slott til fvn.no.

(Les mer under bildet)

Har tatt over

Ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand forteller til Fædrelandsvennen at leieavtalen på Dvergsøya nå har startet å løpe.

– De overtok eiendommen tidlig i forrige uke, men kronprinsparet var ikke tilstede under overtakelsen. Så jeg vet ikke at de har vært der, sier Sørensen.

Etter dette skal det ha blitt flyttet inn møbler og liknende i huset på Dvergsøya.

– Det har kommet flyttelass og blitt gjort klart. Men dette er jo en ferieplass for kronprinsparet, så besøkene der blir mest mulig uoffisielle og private, sier ordføreren.

Bra for Sørlandet

Samtidig håper han at kronprinsparet får det fint på Dvergsøya.

– Vi får håpe de får noen fine uker her hver sommer. Det er jo kjekt at de vil besøke landsdelen, også er det jo kjekt at kronprinsessen vil ferier på hjemplassen, sier Sørensen, og oppfordrer folk til å ta de godt imot.

– I den grad vi får muligheten, må vi prøve å vise dem at de er hjertelig velkomne, sier han.

SE VIDEO AV BRANNEN