MANDAL/KRISTIANSAND: Mandag var en tung dag for lastebilsjåfører på Sørlandet etter at danske Moses Hansen jr. omkom da traileren hans kjørte av veien i Valandsvingen på E 39 søndag kveld.

Kona kom til Mandal

Hansen kjørte for mandalsfirmaet Hans Nilsen transport AS, som har brukt mandagen til å prøve å bearbeide tapet.

– Det er en tung dag for oss. Kona til sjåføren har også vært her i dag så vi har prøvd å ta vare på henne også, forteller Hans Nilsen, daglig leder i Hans Nilsen Transport AS.

LES OGSÅ : «Vores ældste søn, Moses Jr., blev dræbt i aftes»

Nilsen forteller at alle de ansatte i firmaet har hatt en tøff dag.

– Det har vært veldig hektisk og vi har også noen tunge dager foran oss, sier Nilsen.

– Det preger oss alle

Kjell Nilsen

Lastebilsjåfører over hele Sørlandet preges av ulykken.

– Det er dypt tragisk og det preger oss alle når det er en kollega som er rammet. Det er dessverre en høyt ulykkesbelastet sving, forteller fylkesleder i for Norges Lastebileier-Forbund (NLF) i Vest-Agder, Kjell Nilsen til fvn.no.

– Er en krevende sving

Han kjørte selv forbi ulykkesstedet to ganger mandag og har gjort seg opp sine tanker om svingen.

– Vi vet jo fortsatt ikke hva som er årsaken til denne ulykken, men det er en krevende sving. Du har ikke råd til å være uoppmerksom eller gjøre feil, sier han.

Han mener at svingen er en av de verste langs E 39 på Sørlandet og han frykter at tungtrafikken på Sørlandet må være beredt på å leve med veien i mange år fremover.

LES OGSÅ: Dødsulykker på Sørlandet siden 2000

– Det er så vidt meg bekjent ikke noen konkrete planer for strekningen mellom Søgne og Mandal, så jeg er redd for at vi må akseptere det.

Vil høre med veivesenet

Fylkeslederen sier at han kommer til å ta en telefon til Statens vegvesen for å høre om mulighetene for å få på plass noen kortsiktige tiltak på ulykkesstrekningen.

– Jeg vil høre om det er noe konkret som kan gjøres for å eliminere ulykkesstatistikken på kort sikt, sier han.

– Må vite årsaken først

Johan Mjaaland

Veivesenet jobber sammen med Statens havarikommisjon for transport og teknikere fra politiet for å finne årsakssammenhengen på ulykken. Først når de kommer fram til den, vil de se om det bør gjøres konkrete tiltak.

– Det er en prosess her som vi må følge og jeg kommer aldri til foreslå enkelttiltak samme dag eller dagen etter en trafikkulykke og det er i respekt for de involverte og for politiets arbeid, forteller distriktssjef i Statens vegvesen, Johan Mjaaland, til fvn.no.

Han sier at ulykken må analyseres på en ryddig måte og at man må ta seg tid til å se den store sammenhengen i stedet for å hoppe på kortsiktige nødløsninger.