KRISTIANSAND: — Vi snakker om en sjikanøs pengeutpressingssak, hvor Beate Helland ønsker store pengesummer for å ikke sverte Skumsvoll, sier advokat Andreas Bjørn Salvesen , som uttaler seg på vegne av sin klient. Salvesen er også Frp-politiker i Farsund.

Salvesen bestrider ikke at de tre hendelsene har foregått, men sier den første var noe begge ønsket, den andre hendelsen var «teit og dum fra min klients side» og den tredje mener han er meningsløs.

— Man trakasserer ikke fordi om man sitter ved siden av noen i et rom fullt av folk, sier Salvesen.

Han mener det ikke er tilfeldig at Beate Helland begynte å snakke om økonomisk erstatning i mars i år. Da tenker ikke han på Birkedal-saken, men på at avisene to dager før skrev om Skumsvoll som vant 7,7 millioner kroner i lotto.

— Det var jo reaksjoner langt tidligere. Men så leste hun i avisen at Skumsvoll hadde vunnet millioner i lotto – og det tente henne på nytt. Uansett er dette rettslig grunnløse påstander, og vi er ikke i nærheten av noe som rammes av straffeloven.

— Men hvorfor er alt grunnløst nå? Skumsvoll selv har ved flere anledninger beklaget og lovet bot og bedring?

— Det var for å få saken ut av verden, selvsagt. Derfor var han også villig til å betale et beløp for tort og svie. Men når vi til slutt ikke engang kan få taushet tilbake, da er dette bare bortkastet tid å jobbe videre med. Hun må gjøre som hun vil. Vi har en god sak, sier Salvesen