TØFF OPPLEVELSE: Det verste jeg noengang har opplevd, sier Maren Gullvåg Aasen etter at hun såvidt kom seg ut fra det brennende solstudioet. Foto: KJARTAN BJELLAND

KRISTIANSAND: — Mitt livs aller verste opplevelse. Det var helt forferdelig. Da jeg endelig kom meg ut, sto det syv andre utenfor. Jeg tror jeg var sist ute. Alt var kaos inni der, forteller hun.Hun sitter hjemme i stua i Høvågveien torsdag kveld, og er takknemlig for at hun kom seg hjem igjen. Brannen i Brun og Blid sitt ubetjente solstudio på Rundingen på Lund kunne gått mye verre.

Hørte musikk

— Jeg hadde vært på svømmetrening. Det er ikke ofte jeg tar sol, men bestemte meg for å ta en tur. Det var nesten helt fullt, men jeg fikk en ledig seng like ved utgangsdøren. Heldigvis at jeg fikk akkurat den plassen, sier hun.

Som ungjenter gjør, puttet hun propper i ørene, slo musikken på fullt og la solsengen ned over kroppen.

— Jeg kjente en merkelig lukt, men tenke ikke mer over det. Så la jeg noen minutter før jeg hørte en alarm. Jeg tenkte ikke mer over det heller, trodde noen kanskje bare tullet, men da den ikke stoppet, måtte jeg sjekke, forteller hun.

Da hun løftet solsengen falt den bare sammen. På sekunder ble rommet fullstendig røykfylt, og det var ingen tid å miste.

Svart røyk

Det var like før 21.00 det begynte å brenne i solstudioet som også tidligere har vært rammet av brann. I går kveld holdt politiet vakt, mens de ventet på at bygget skulle bli forseglet. Brannårsak er ukjent, men brannmester Per Stølan sier det har vært mye svart røyk inne i lokalet.

Midt i denne røyken skulle Maren greie å manøvrere mot utgangsdøren.

— Jeg fikk ikke panikk, men fant ut at jeg måtte få klærne på og komme meg ut. Ute i gangen var det full fyr ut av ei dør – og så ble det helt mørkt av røyk. Jeg kjente røyken kom i lungene, men jeg klarte å komme fram til døra, forteller hun.

Utenfor sto seks, syv andre. De sjekket sammen om flere var fremdeles var inne i solstudioet, men det var ikke tilfelle. Så kom brannvesenet og tok affære.

— Skummelt med slike ubetjente solstudioer. Det kan brenne ganske lenge før man oppdager det. For å si det sånn: Det er en god stund til jeg tør å ta sol igjen, sier Maren Gullvåg Aasen.