Hjemmebesøk 6 .jpg
TAKK FOR NÅ: Rundt klokka 14 tirsdag tok Mette-Marit farvel med Judith Faukse hjemme på Moseidmoen. Selvfølgelig var flagget hengt opp i Lyngvegen.
Hjemmebesøk 4 .jpg
Hjemmebesøk 2 .jpg

VENNESLA: — Jeg har fulgt med Mette-Marit i mange år, og er glad i kongehuset. Nå er vi blitt godt kjent. Det var en veldig stor ære for meg at hun kom hit. Et minne for livet, forteller Judith Fauske. Hun bor i rekkehus på Moseidmoen sammen med datteren Karete. Tirsdag ble en helt spesiell dag for dem begge, da Norges kommende dronning fra Kristiansand kom på besøk.

Grønn te og godt humør

Fædrelandsvennen fikk lov til å komme inn i den godt oppvarmede stua i iskalde Vennesla. Mette-Marit fikk sin grønne te og var i perlehumør. Til stede var også Kåre Stokke. I snart tre år har han hentet og kjørt Judith til det faste onsdagsarrangementet i regi av Vennesla Frivillighetssentral. 85-åringen har bidratt med utallige strikkegaver til baserer til inntekt for sentralen og dens arbeid i bygda.

Kronprinsessens omsorg for enkeltmennesker var en av grunnene til at hun også avsluttet sitt første offisielle besøk i Vennesla hjemme hos Judith Fauske.

- Det hyggeligste jeg gjør

— Det var utrolig hyggelig å få lov til å komme hit, sa Mette-Marit.

— Er du ofte på hjemmebesøk på representasjonsturer?

— Av og til. Det er noe av det hyggeligste jeg gjør, det.

Sommerjobben

I sofaen hjemme hos mor og datter Fauske var det en avslappet stemning. Kronprinsessen fortalte Judith at hun blant annet skulle til Tyskland snart og holde tale på tysk. Noe hun aldri har gjort før. Hun fortalte også at sønnen prins Sverre Magnus hadde bursdag på mandag. Og om kjærligheten til datteren Ingrid Alexandra.

— Mette-Marit fortalte også om den gangen hun hadde sommerjobb på jernbanekafeen i Kristiansand, forteller Karete Fauske. Hun jobber selv i NSB og har Sørlandsbanen som arbeidsplass.

- Mette-Marit var så grei

Judith Fauske sier hun skal leve lenge på det celebre besøket hjemme i sin egen stue.

— Jeg hadde aldri trodd at Mette-Marit var så grei. Hun er så enkel. Nei, dette var fantastisk, sier 85-åringen og serverer kake og kaffe.

Selv kan ikke kronprinsessen få fullrost besøket i Vennesla. Hennes mor har bodd her i flere år. Hun er ikke blitt mindre glad i bygda etter det tre og halv time lange besøket tirsdag. Det startet med omvisning og eventyrstund med en skoleklasse på biblioteket, fortsatte med rusletur gjennom folkehavet i gågata og fram til Frivillighetssentralen. Her spiste hun lunch sammen med 35 gjester med tilknytning til sentralen.

Skrøt av bygda

— Det har vært et utrolig flott besøk. Vennesla er en flott kommune som får til så mye bra. Frivillighetssentralen gjør et fantastisk arbeid, og så er det så gøy at biblioteket får så mye oppmerksomhet, også internasjonalt, sa kronprinsesse Mette-Marit og satt seg inn i den ventende bilen på vei til Kjevik og Oslo.

Ordfører Torhild Bransdal mener det ble en svært vellykket dag i Vennesla.

— Jeg er veldig imponert over kronprinsessens mange møter med mennesker. At hun kom på besøk, setter fokus på Vennesla, det flotte biblioteket vårt og ikke minst arbeidet Frivillighetssentralen gjør, sier Bransdal.