VENNESLA: Onsdag kveld møtes de tre partiene på kontoret til ordfører Torhild Bransdal (KrF) for å enes om neste års budsjett. De vil ikke lekke noe, men svømmehallen har de lovet velgerne.

— Særdeles viktig sak

— Å få realisert svømmehallen er en særdeles viktig, sier varaordfører Berit Kittelsen (Ap) før kveldens gruppemøte i partiet.

Allerede etter kommunestyret 15. november møttes de tre samarbeidspartiene og var enige om de store linjene i budsjettet.

Oddvar Steinsland (KrF) er leder av byggekomiteen for svømmehallprosjektet. I tillegg til ny svømmehall, er det oppgradering av Venneslahallen og utbygging av Vennesla ungdomsskole med flere rom.

Med forbehold, håper og tror Steinsland på en relativt rask fremdrift av 81-millionersprosjektet.

Kan stå ferdig før jul 2014

— Jeg håper vi kan begynne å bygge en gang i løpet av høsten 2013. Gjør vi det, antar jeg det vil ta 15–18 måneder før alt er ferdig. Byggekomiteen har ikke noe tidsperspektiv på når er alt vil være ferdig, men det vil ikke gå mer enn 18 måneder, sier han.

På nyåret vil komiteen begynne på sin funksjonsbeskrivelse av hele prosjektet. Når de ferdig, vil prosjektet bli sendt ut på anbud. Ifølge Steinsland kan det bli i april/mai. Dernest skal anbudene vurderes.

Ny skolegård etter svømmehall

Rådmannen har i sitt budsjettforslag avsatt to millioner til nytt uteområde på ungdomsskolen.

— Det må komme i etterkant, sier byggekomitélederen.

Svømmehall i Vennesla har det vært snakk om i mange år. Det har vært politisk uenighet, og rådmannen har heller ikke vært stor tilhenger.

15 år lang debatt

— Diskusjonene om ny svømmehall startet sikkert for 15 år siden. Det var vel svømmeklubben som dro i gang debatten og som i sin tid også foreslo å bygge et stort anlegg i Fjordparken. Hunsøya har vært nevnt til formålet, men for fem-seks år siden landet man på at den bør ligge ved idrettshallen, sier Eivind Drivenes (Sp).

Holder KrF og Sp tett om andre viktige budsjettssaker, er nye dementboliger en annen viktig sak for Ap. Rådmannen foreslår å bygge nytt dagsenter til 18,1 millioner med ferdigstillelse i 2015. ## Dementboliger og skolekutt

Fram mot 2030 har helse og omsorg-sektoren i sine planer lagt opp til at det må bygges 48 boliger for demente. Rådmannen mener det er realistisk å bygge åtte fram mot 2016. — Vil Ap kutte lærerstillinger for å løse innsparingskravet på fire millioner i skolesektoren?

— Et slikt kutt vil merkes, noe annet er en illusjon. Vi må også se på spesialundervisningen, sier varaordfører Berit Kittelsen.