KRISTIANSAND: Til tross for ferietid, er etterforskningen av den anmeldte overfallsvoldtekten gitt høyeste prioritet:

  • Etterforskerne starter i formiddag en rundspørring i området.

  • Aktuelle personer ut fra politiets egen personalkunnskap blir sjekket.

  • Alle overvåkningskameraer i området blir sjekket.

  • Politiet satser maksimalt på tips fra publikum som kan ha sett noe av interesse.

  • Det blir innhentet oversikt over all mobiltelefontrafikk i området.

Oversikten over teledata blir rekvirert hos teleselskapene. All trafikk på alle basestasjoner i området skal gjennomgås og analyseres for å se om gjerningsmennene kan ha brukt telefonen, fått eller sendt tekstmeldinger. Denne analysen kommer til å omfatte all kontakt som har vært til og fra mobiltelefoner i området i det aktuelle tidsrom.

Brutal og alvorlig

– Slik denne forbrytelsen beskrives av kvinnen i anmeldelsen, er dette en brutal og alvorlig forbrytelse. Det er heldigvis sjelden vi har denne typen forbrytelser i vårt distrikt.

Det sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Politiet sitter foreløpig med kvinnens egen forklaring. Hun spaserte natt til søndag hjem fra Kvadraturen, gjennom Markens gate mot Slottet iført en hvit kjole og mørk strikkegenser.

På vei opp gang— og sykkelstien fra Setesdalsveien mot Baneheiveien blir hun innhentet av to menn. Disse tvinger henne med inn i turområdet, og få meter fra stien blir forbrytelsen fullbyrdet.

Politiets utgangspunkt i etterforskningen er kvinnens forklaring. I tillegg foreligger det resultater fra den medisinske undersøkelsen som ble gjennomført på voldtektsmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Det ble gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser av åstedet i går, hvor det er sikret spor.

Ønsker tips

– Vi er interessert i alle opplysninger om noen som kan ha observert kvinnen eller andre i tidspunktet fra 02.30 til 03.30. Det antatte gjerningstidspunkt er 03.00, sier politioverbetjent Geir Hansen.

Etter voldtekten fikk kvinnen tak i sin søster, som igjen varslet politiet. Kvinnen er sterkt medtatt etter det som har skjedd, sier politiet.

Ifølge anmeldelsen fra kvinnen er de to gjerningsmennene mellom 20 og 25 år, og har normal kroppsbygning. De hadde kortklipt hår. Begge er av utenlandsk opprinnelse.

Politiet sier at mennene ut fra forklaringen ikke har afrikansklignende utseende. Begge er cirka 170 til 175 centimeter høy. Den ene hadde på seg en sort genser.

— Hvis noen har observert to menn med denne beskrivelsen i sentrum av Kristiansand eller i nærheten av åstedet, ønsker vi å få kontakt med disse, sier politioverbetjent Geir Hansen.